Extra collecte Palmpasen; Kerk in Actie - hongersnood Afrika

Geplaatst 25 mrt. 2017 03:30 door Redactie Lichtkring
Met Palmpasen, zondag 9 april aanstaande, wil de diaconie graag een derde (deur-)collecte houden vanwege de dreigende hongersnood in Afrika.
Door de weinige regenval, de aanhoudende droogte, armoede en andere factoren dreigt hongersnood voor meer dan 20 miljoen mensen. Inmiddels zijn ook waterbronnen opgedroogd en is een groot deel van de oogst mislukt. Hierdoor stijgen de voedselprijzen sterk waardoor reeds gedupeerde gezinnen geen voedsel kunnen kopen. In Zuid-Soedan alleen al leven 5,5 miljoen mensen met honger. 100.000 inwoners van het, door geweld en droogte geteisterde land dreigen van de honger te sterven. De ramp in Zuid-Soedan is een menselijke ramp door de combinatie van droogte, armoede en gewelddadige conflicten die ervoor zorgen dat hulpverleners bepaalde delen van het land niet goed kunnen bereiken. Kerk in Actie is door haar goede lokale contacten goed in staat hulp te bieden. Maar daarvoor is uw bijdrage van groot belang! Wij hopen te mogen rekenen op uw bijdrage aan de collecte!
De diaconie van Lichtkring wil deze actie van harte ondersteunen en zal de opbrengst van de collecte verdubbelen.

Arjo de Bruijn - diaconie Lichtkring