Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Geloof en wetenschap- een tweeluik

Geplaatst 24 aug. 2015 13:10 door Redactie Lichtkring   [ 25 aug. 2015 01:44 bijgewerkt ]
Hoe ver zijn de wetenschap en de techniek? Moet alles wat kan? Waar ligt de grens tussen geloof en wetenschap? Deze en andere vragen over geloof en wetenschap houden gelovigen en wetenschappers al honderden jaren bezig. Iedereen die het interessant vindt om hierover meer te weten en door te praten, is van harte welkom bij een tweeluik over dit onderwerp, op 25 september en 9 oktober. De focus zal liggen op natuurwetenschappen en techniek, maar ook als je een andere achtergrond hebt, ben je natuurlijk van harte welkom. Ben je zelf werkzaam of geïnteresseerd in de natuurwetenschap of techniek, kortom: ben je een echte ‘bèta’? Kom dan vooral!

Tijdens de eerste avond beschouwen we de ethische kant van het onderwerp. We kijken hoe ver de techniek op dit moment is en hoe dit vanuit een christelijk oogpunt benaderd kan worden. De tweede avond gaat over de grens tussen geloof en wetenschap. We kijken waar die ligt, waar die soms wordt overschreden en hoe we hier persoonlijk, in ons leven en in ons werk, mee om kunnen gaan. Na afloop van beide avonden is er gelegenheid om met elkaar dóór of na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. 

Beide avonden worden geleid door Eppo Bruins. Hij is directeur van de Stichting voor de Technische Wetenschappen (STW) en is daarnaast voorzitter van ForumC, een platform voor geloof, wetenschap en samenleving. 

Kijk voor meer informatie en opgeven op de poster!

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-1/flyer%20geloof%20en%20wetenschap.JPG 

Comments