Geniepoort

Geplaatst 15 apr. 2018 10:59 door Redactie Lichtkring   [ 15 apr. 2018 10:59 bijgewerkt ]
De stemming binnen de dienst Geestelijke Verzorging in de Geniepoort, en ik denk ik vrijwel alle andere Penitentiaire Inrichting in Nederland, is enigszins bedrukt. Niet helemaal duidelijk is hoe nu verder. Wat wel bekend is: de dominee is in de toekomst minder uren aanwezig.

De Rooms Katholieke pastor was door ziekte enige tijd aanwezig en dominee Willem van Mourik ging vanaf 11 maart tot en met 8 april voor in alle diensten.

Op Palmzondag werd er, zoals gebruikelijk in de Rooms Katholieke kerk een takje uitgedeeld, die door ook alle mannen werd meegenomen. Ook werden de kaarten uitgedeeld met postzegel, die zij naar hun familie en vrienden konden versturen. Zij waren verrast, maar ook blij.

Met Goede vrijdag was er ‘s middags een dienst, waar ruim dertig mannen voor gekomen waren. Een koor van de Rooms Katholieke kerk Hazerswoude Rijndijk was aanwezig. Door vrijwilligers werd er uit de Bijbel gelezen, afwisselend zong het koor enkele liederen. Aan het eind werd het licht van de Paaskaars gedoofd en legden alle aanwezigen een gele tulp aan de voet van het kruis.

Met Pasen werd ook in de gevangenis de opstanding gevierd. De Paaskaars werd aangestoken en een kamerkoor uit Leiderdorp vulde de dienst met liederen. Helaas geen Paasliederen, er werd in het Latijn en Frans gezongen.

Na de dienst was er bij de koffie en thee paasbrood, waar zij van smulden en ook een paar plakken meenamen naar hun cel. Bij de uitgang kregen zij een kaart uitgereikt met de hartelijke groeten van kerkleden en, zoals op elke eerste zondag van de maand, een roos.

Afgelopen zondag heeft ds. Willem van Mourik in zijn preek nog weer teruggekeken naar Pasen en met de zanggroep van de Sionskerk, nog een paar paasliederen laten zingen. Terugkijkend kunnen we op mooie feestdagen terugzien.

Namens de mannen bedanken wij u voor de kaarten. Blijf aan hen denken.
Hartelijke groeten, Corrie Clement