Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Geniepoort

Geplaatst 27 jun. 2018 10:45 door Redactie Lichtkring
Door de dagbladen, radio en t.v. bent u de laatste tijd op de hoogte gehouden van de onrust in de gevangenissen, waarbij ook de gevangenis in Alphen aan den Rijn wordt genoemd.
Tijdens onze aanwezigheid op zondag merken wij hier niet zoveel van. Van de dominee horen wij wel het een en ander. Het zijn niet altijd vrolijke verhalen.
Er is in het gevangeniswezen tot nog toe erg veel onduidelijkheid geweest: welke gevangenissen gaan sluiten en naar welke gevangenis worden zij, PI-werkers, overgeplaatst? 
PI-werkers gaan solliciteren of zijn aan het solliciteren.
Onrust onder personeel, onrust onder gedetineerden en ook de geestelijke verzorgers weten nog niet exact waar zij aan toe zijn.
Allemaal factoren die de rust en de werksfeer niet bevorderen. Onrust bij het personeel brengt ook onrust bij de gedetineerden. De mannen die er verblijven zijn niet allemaal stabiele figuren en reageren dan ook direct op een wat andere sfeer.
Zij dragen hun verleden, waar zij niet goed raad mee weten, met zich mee en weten niet wat de toekomst hen zal brengen. Zij hebben vooral rust en leiding nodig.
Doordat er in de Geniepoort een grote renovatie bezig is, staan er enkele afdelingen leeg. Er zijn minder gedetineerden gehuisvest omdat alle cellen gerenoveerd moeten worden.
Het aantal bezoekers in de kerkdiensten is daardoor ook enigszins teruggelopen. Opvallend is wel dat degenen die aanwezig zijn, trouw zijn in hun bezoeken en zich ook rustig gedragen.
Een volgende keer hoop ik een wat vrolijker bericht te kunnen geven.
Hartelijke groeten,
Corrie Clement
Comments