Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Geniepoort

Geplaatst 10 okt. 2019 05:26 door Redactie Lichtkring
In het vorige nummer heb ik u niet volledig ingelicht. Ik schreef dat de plaats van Ton Bersee op de Eikenlaan niet was ingevuld, maar dat is niet correct. Luiduine Thorn is geen dominee, maar pastoraal medewerker en kwam op de plaats van Rooms Katholieke pastor Ton Bersee. Excuses daarvoor.
Vaak hoor je zeggen door mensen die het leven in de gevangenis niet kennen: “Het is net een hotel, ze hebben daar televisie, kunnen lekker sporten, krijgen hun natje en hun droogje. Ik heb geen medelijden." 
Maar toen ik voor de eerste keer in de gevangenis kwam, nu dus zo’n twintig jaar geleden, besefte ik bij het naar buiten gaan pas wat die jongens (die ‘alles’ hebben) écht missen:
hun vrijheid. Een groot menselijk goed. Alle deuren werden weer voor mij geopend, maar zij bleven binnen in hun “hotel”.
Dit gevoel komt bij mij, bij het verlaten van de gevangenis, steeds weer boven en dan besef je telkens weer wat je toch bevoorrecht bent. Je hebt een recht waar anderen niet over beschikken.
Wij kunnen ons zelf gelukkig prijzen met de opvoeding die wij hebben gehad, een fijn thuis, een goede baan en de vrijheid die wij daardoor hebben. Dat is niet voor iedereen weggelegd en dat besef je als je buiten de frisse wind weer om je hoofd voelt.
Wanneer je tijdens de dienst om je heen kijkt en al die “gesloten” gezichten ziet, vraag je je weleens af; wat gaat er in die hoofden om, waar denken zij aan. Aan de vrijheid?
Laten wij in onze gebeden de mannen, hun vrouwen, vriendinnen en kinderen niet vergeten.
Hartelijke groeten, Corrie Clement.
Comments