Het "Buurmanlied" in de herhaling!

Geplaatst 10 apr. 2016 10:42 door Redactie Lichtkring
“Wat is dit voor een drukte op een mooie vrije dag?
Wie gaat er nou op zondag naar een kouwe sporthal toe?
Waar haalt u toch de tijd vandaan, u allen in de zaal,
om rustig hier te luistren naar een eeuwenoud verhaal?
Wegen ten leven hebt Gij mij doen kennen,
ik ben verheugd en mijn tong is verblijd.”

Bovenstaande uitspraken zullen sommigen bekend voorkomen, anderen kijken nu fronsend en vragen zich af wat dit is. Dit zijn enkele zinsneden uit het lied dat Jurjen Bade schreef en wij in de beginjaren van onze wijkgemeente vaak, heel erg vaak hebben gezongen met het gelegenheidskoor. We noemen het ’Het Buurmanlied’ en hierin bezingen we wat ons bezielt om op een zondagochtend naar een kerkdienst in een nieuwbouwwijk te gaan.
Komende Eerste Pinksterdag zal er een feestelijke dienst in de Lichtkring zijn. Naast de Belijdenis die afgelegd zal worden, vieren we de 25e verjaardag van onze wijkgemeente. Dit laatste verbind ik weer met ‘Het Buurmanlied’. Jurjen en ik hebben namelijk het plan gevat om met iedereen die ooit dit Buurmanlied heeft gezongen, dit weer een keertje te doen tijdens deze feestelijke kerkdienst. Maar zeker staat de uitnodiging ook open voor iedereen die het leuk vindt om een swingend lied –met zeker ook diepgang- te zingen in de originele versie met de originele tekst zoals die tussen 1996 en 2006 ontelbare keren is gezongen.
Op zondagavond 17 april gaan we tussen 20.30 uur en hooguit 21.30 uur dit lied weer ophalen of eventueel nieuw instuderen. In de week voor Pinksteren zal er waarschijnlijk een tweede repetitie zijn.
Wij hopen dat we heel veel gemeenteleden kunnen enthousiasmeren om dit belangrijke stukje geschiedenis van de wijkgemeente als het om muziek gaat, weer tot leven te brengen.
Schroom niet, het lied is niet moeilijk in te studeren. Als je van zingen houdt: van harte welkom op zondagavond 17 april!
Vooral sopranen en herenstemmen zijn hard nodig.
We hopen dat ook de tamtam goed zal werken en dat we straks met een flinke groep dit bruisende lied vol herinneringen kunnen zingen!
Voor opgave en verdere informatie: mail@saskiavandoorn.nl

Met een hartelijke groet van Jurjen Bade en Saskia van Doorn