Kledingactie

Geplaatst 12 mrt. 2019 14:01 door Redactie Lichtkring   [ 12 mrt. 2019 14:02 bijgewerkt ]
Kledingactie voor gedetineerden in de P.I. Alphen aan den Rijn - locatie Eikenlaan

In de 40-dagentijd is er in de kerk een expositie van ‘de zeven werken van barmhartigheid’. Schilderijen van Ruud Bartlema.
Eén van deze werken is ‘naakten kleden’.
In het kader hiervan vragen wij uw bijzondere aandacht voor onderstaand project.

In de P.I. (gevangenis) Alphen aan den Rijn – locatie Eikenlaan zitten veel arrestanten (mannen), in afwachting van hun rechtszaak en kort gestraften. Veelal beschikken deze mannen over weinig kleding en hebben vaak geen familie of vrienden die kunnen zorgen voor aanvoer van extra kleding.
De medewerkers van de afdeling Geestelijke Verzorging van de P.I., bestaande uit: predikanten, pastors, imams en geestelijke raadslieden van andere levensovertuigingen, trekken zich deze nood aan en vragen de kerken en andere instanties te Alphen aan den Rijn om in deze nood te voorzien. Namens de kerken in de gemeente Alphen aan den Rijn, is het Diaconaal Platform Alphen aan den Rijn (D.P.A.) het contactadres voor medewerkers van de Penitentiare Inrichting (P.I.).
Reeds enkele jaren stellen veel kerken te Alphen zich bij toerbeurt beschikbaar om een kledinginzameling te houden. Deze acties geven de mogelijkheid om enerzijds eens opruiming te houden in de kledingkasten en anderzijds de kans om het ‘omzien naar onze naaste’ concreet te maken. De gedetineerden in de P.I. zijn u daar zeer dankbaar voor.
Aan de volgende soorten mannenkleding is behoefte:
- Schoenen; dit mogen ook sportschoenen zijn
- Trainingspakken en joggingbroeken.
- Truien en vesten.
- Jacks en overjassen.
- Spijkerbroeken en gewone broeken.
- Korte broeken.
- T-shirts.
- Shawls en handschoenen.
Afhankelijk van het seizoen is lente-, zomer-, herfst- en winterkleding nodig en dit alles in diverse maten, van S t/m XXL.

De kleding kan in de Lichtkring ingeleverd worden op de zondagen 24 en 31 maart.