Lezing Hanna Rijken ‘Muzikale veelkleurigheid in de liturgie’

Geplaatst 13 jan. 2019 05:31 door Redactie Lichtkring
Op woensdag 13 februari zal Hanna Rijken, theoloog en musicus, een muzikale lezing geven rond het thema Veelkleurigheid in de liturgie. In de lezing wisselen uitleg, muzikale voorbeelden en samen zingen elkaar af. Ze zal dieper ingaan op de rol van muziek in de liturgie. Wat is de betekenis van muziek? Hoe hangen muziek en ritueel samen? Ook zal ze iets vertellen over de ontwikkeling van kerkmuziek door de eeuwen heen, en over verschillende muzikaal-liturgische stromingen anno 2018 in protestants Nederland. De veelkleurigheid zien we terug in het Liedboek. Op inspirerende wijze zullen verschillende onderdelen ook zingend verkend worden. Saskia van Doorn (piano) en Wim Warnaar (orgel) zullen de liederen begeleiden. Iedereen die geïnteresseerd is in muziek en liturgie en van zingen houdt: van harte welkom!

Hanna Rijken, musicus en theoloog, promoveerde in 2017 aan de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam op een dissertatie over de Anglicaanse Choral Evensong in Nederland. Ze is docent Liturgie aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en oprichter en dirigent van het Vocaal Theologen Ensemble en de Buitenschoolse Koorschool Utrecht. Ze is predikant in algemene dienst, ten dienste van de Protestantse Gemeente Utrecht voor de interkerkelijke Choral Evensong & Pub in de Utrechtse binnenstad.

Datum: Woensdag 13 februari 2019
Locatie: Lichtkring, Amerikalaan 91, Alphen aan den Rijn
Aanvang: 20.00 uur (koffie/thee 19.45 uur)
Toegang: gratis