Lezing Hanna Rijken ‘Muzikale veelkleurigheid in de liturgie’

Geplaatst 7 feb. 2019 09:22 door Redactie Lichtkring
Op woensdag 13 februari zal Hanna Rijken, theoloog en musicus, een muzikale lezing geven rond het thema Veelkleurigheid in de liturgie. In de lezing wisselen uitleg, muzikale voorbeelden en samen zingen elkaar af. Ze zal dieper ingaan op de rol van muziek in de liturgie. Wat is de betekenis van muziek? Hoe hangen muziek en ritueel samen? Ook zal ze iets vertellen over de ontwikkeling van kerkmuziek door de eeuwen heen, en over verschillende muzikaal-liturgische stromingen anno 2019 in protestants Nederland. De veelkleurigheid zien we terug in het Liedboek. Op inspirerende wijze zullen verschillende onderdelen ook zingend verkend worden. Saskia van Doorn (piano) en Wim Warnaar (orgel) zullen de liederen begeleiden. Iedereen die geïnteresseerd is in muziek en liturgie en van zingen houdt: van harte welkom!

Hanna Rijken, musicus en theoloog, promoveerde in 2017 aan de
Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam op een dissertatie over
de Anglicaanse Choral Evensong in Nederland. Ze is docent Liturgie aan het
Rotterdams Conservatorium (Codarts) en oprichter en dirigent van het
Vocaal Theologen Ensemble en de Buitenschoolse Koorschool Utrecht.
Ze is predikant in algemene dienst, ten dienste van de Protestantse
Gemeente Utrecht voor de interkerkelijke Choral Evensong & Pub in de
Utrechtse binnenstad.

Datum: Woensdag 13 februari 2019