Lopen naar Moldavië

Geplaatst 9 feb. 2021 12:07 door Redactie Lichtkring   [ 10 mrt. 2021 11:17 bijgewerkt ]
Het project in Libanon hebben we als Lichtkring-gemeente weer afgesloten en de ZWO commissie is op zoek gegaan naar een nieuw ‘Kerk in Actie project. Het is Moldavië geworden.

Moldavië is het armste land van Europa. Vanwege de slechte economische situatie zoeken veel mensen uit Moldavië werk in het buitenland. Het gevolg is dat dorpen leeglopen. Kinderen en ouderen blijven achter. De volwassenen die voor hen zouden moeten zorgen zijn er niet, waardoor zij steun en begeleiding missen.

De Stichting Bethanië is een lokale kerkelijke organisatie. Zij voorziet vanuit haar dagcentrum de meest kwetsbare ouderen van thuiszorg en een warme maaltijd. Voor de kinderen heeft Bethanië een dagopvang. Ze krijgen daar een maaltijd, huiswerkbegeleiding en een veilige plek waar mensen aandacht voor ze hebben.

Van de Lichtkring naar Bethanië… dat is zo’n 2185 kilometer, een flinke afstand, zeker als je het zou moeten lopen, maar dit project gaat vanaf vandaag… lopen!

In de komende 40 dagentijd gaan wij met elkaar deze afstand overbruggen. We gaan lopen voor het goede doel, wandelt u mee?

Hoe gaan we dit doen? We gaan er een gesponsorde estafette van maken, en iedereen kan mee doen. Elke gelopen kilometer voor dit doel zou een sponsoring van 1 euro kunnen opleveren. Allereerst is het belangrijk dat u samen met iemand anders gaat lopen. Dit kan een bekende zijn, maar het is ook leuk om met iemand te lopen die u minder goed kent (uiteraard wel coronaproof ) Wil u/jij meedoen geef je dan op via een mailtje naar: lopennaarmoldavie@gmail.com.

In dit mailtje geeft u aan hoeveel kilometer u ongeveer wil lopen en of u dat samen met een ander gemeentelid zou willen doen. Ook kunt u daar opgeven of en hoe u gesponsord wordt.

Als u niet wil of kan wandelen is het toch mogelijk om mee te doen, geef dan op hoeveel kilometer u zou willen sponsoren voor een wandelaar.

Al het bij elkaar gewandelde sponsorgeld kan overgemaakt worden via een link in de Appostel-app. Ook kunt u het overmaken op de volgende rekening: NL68 TRIO 0198 102 690, t.n.v. ZWO Lichtkring o.v.v. Bethanië Moldavië.

Zo hopen we in 40 dagen het uiteindelijke doel te bereiken. €2185,00 ophalen voor het goede doel. Samen 2185 kilometers lopen… Loopt u mee?

De tussenstand op 10 maart: