Mededelingen van ZWO

Geplaatst 2 dec. 2019 09:07 door Redactie Lichtkring
Egypte

Zoals in een eerder bericht is gemeld ondersteunt ZWO een project voor onderwijs aan vluchtelingenkinderen in Egypte. Er wordt samengewerkt met een katholieke kerk in Egypte. We ontvingen een voortgangsbericht van de projectleider Kees Hulsman, waarin hij meldt dat er na een selectieprocedure op 25 augustus is begonnen met een kennismakingsweek en dat op 2 september is gestart met de feitelijke lessen. De kinderen zijn op grond van hun opleidingsniveau verdeeld in twee groepen. De focus ligt op Engelse taal, wiskunde en computervaardigheden. De lessen worden gegeven door twee leraressen. De vorderingen van de kinderen zijn goed te noemen.

Libanon
Het blijft spannend in Libanon. Op 22 november schrijft Wilbert dat na weken van protest het land weer wat tot rust lijkt te zijn gekomen. Structurele oplossingen zijn helaas nog niet in zicht. Maar ze houden goede hoop. In elk geval begint het dagelijkse leven weer meer zijn gang te nemen. Hoe instabiel de situatie is blijkt uit een bericht dat Rima drie dagen later op facebook plaatste. Zij schrijft: De woede op straat neemt verder toe, ondanks pogingen om het vreedzaam te houden. De economie in het land is ingestort, scholen en universiteiten zijn af en toe gesloten, ziekenhuizen kunnen sommige behandelingen niet meer geven, de werkloosheid stijgt enorm, salarissen worden gehalveerd, de leefomstandigheden worden steeds slechter en het eind is nog niet in zicht. Rima vraagt ons gebed voor de vrede. Ondanks alles zijn op de NEST en op de universiteit zijn de voorbereidingen voor kerst in volle gang. Op woensdag 13 december vindt op de Haigazian universiteit de jaarlijkse kerstviering plaats. Vanuit de Lichtkring zijn er kerstkaarten naar de universiteit gestuurd die na de dienst door de studenten mee naar huis kunnen worden genomen. Op de site van de Lichtkring kunt u de nieuwe nieuwsbrief van Wilbert en Rima lezen.

Actie rugtasjes
Voor de vluchtelingenkinderen in AZC’s in Nederland werd evenals vorig jaar in september en oktober de rugtasjesactie gehouden. Van de uitgereikte rugtasjes kwamen er 120 gevuld en wel terug. Er zijn er nog een paar nabezorgd in de Lichtkring, maar die zullen volgend jaar hun verdere bestemming volgen. Alle deelnemers hartelijk dank.

Help de inwoners van Noordoost Syrië.

Ter ondersteuning van het project van Kerk in Actie voor hulp aan Noordoost Syrie is door ZWO een bijdrage gedaan van € 500.

Namens ZWO, Henk Gerling