Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Netwerk Eenzaamheid

Geplaatst 11 feb. 2019 09:31 door Redactie Lichtkring
De Lichtkring maakt deel uit van het Netwerk Eenzaamheid Alphen aan den Rijn. Het Netwerk heeft een digitale nieuwsbrief uitgegeven waarin De Lichtkring als eerste haar visie op eenzaamheid mocht vertellen. Ronelle heeft dit heel mooi en treffend gedaan en ik wil deze woorden meegeven.

Mocht je interesse hebben om de hele nieuwsbrief te lezen, laat het me weten. Ik bezorg je die per mail of doe een papieren versie in de bus. Hoor het graag!

Sonja Huisman, namens de Lichtkring deelnemer aan het Netwerk Eenzaamheid.
T: 0172 474 802 E: sonja.huisman@hotmail.com


KIJK OP EENZAAMHEID.

De mens is bedoeld tot samenleven. Dat is soms een hele klus, maar wel een goede. Het is aan ons mensen om het samenleven vorm te geven. Dat is goed voor een mens. Maar er zijn allerlei redenen waardoor dat soms niet lukt en waardoor mensen eenzaam zijn en niet of onvoldoende verbonden zijn met anderen. Het is vaak een complex probleem en niet zomaar even op te lossen. Maar niets doen is geen optie vinden we ook vanuit de Protestantse Gemeente De Lichtkring. Het geloof dat God ons heeft geschapen om voor onze medemens een naaste te zijn, is voor ons een belangrijke motivatie om deel te nemen aan het netwerk eenzaamheid.

Wij werken met drie woorden. Het gaat om: ‘kennen, je laten kennen, en gekend worden’. Bij het éne woord ben jezelf aan zet, bij het andere woord de ander, en alle drie de woorden zijn nodig om samen te leven.

Ronelle Sonnenberg
Comments