Nieuws van uw wijkpredikant

Geplaatst 4 jun. 2018 12:11 door Redactie Lichtkring
Vieren en doen

Zondag 10 juni mogen we het Heilig Avondmaal vieren.
Zondag 17 juni gaat dr. Maarten den Dulk voor.

Seniorengroep
Woensdagmorgen 16 mei gingen we in gesprek met Maarten den Dulk, auteur van  ‘Voor een nieuw begin, de agenda van Genesis’. Het werd met recht een interactieve bespreking, een levendig gesprek.
De volgende bijeenkomst van de Seniorenkring is 20 juni. Na de zomer zal ds. Annemarie Six –Wienen met de groep verder gaan. Data zijn al bekend gemaakt. Het blijft de woensdagmorgen.

Dukdalf
Op 19 juni komt de Bijbelkring van Dukdalf weer samen. Van 19:00 tot 20:00 uur.

Emmausgroep
Dinsdagavond 19 juni komen we weer bij elkaar. Na de zomervakantie zal Martine van der Herberg, die het afgelopen seizoen predikant stagiaire bij ons was, met de groep verder gaan. Data zijn al uitgewisseld.

Leeskring
Woensdag 23 mei was de laatste boekbespreking van dit seizoen. We bespraken het boek 'Rose', van Rosita Steenbeek. Na de zomervakantie zal ds. Annemarie Six – Wienen het voortouw nemen bij deze groep. De titel van het te lezen boek is al bekend: 'De acht bergen', geschreven door Paolo Cognetti.

Gift
Bij de scriba van de kerkenraad, Hennie van der Ouw, is een envelop door de bus gedaan met een vrijwillige gift van 500 Euro voor de kerk. Hartelijk dank.

Alle goeds
Ook nog eens vanaf deze plaats de hartelijke wens voor ds. Jacques Schenderling en zijn vrouw Annelien dat het ze goed moge gaan in de Betuwe, onder de hoede van de eeuwige.

Rijkdom
Wat een rijkdom aan liederen biedt het Liedboek, 'zingen en bidden in huis en kerk'. Pinkstermorgen zongen we veel en uitbundig, zoals lied 706, 'Dans mee met Vader, Zoon en Geest'. En er is een lied dat nog steeds blijft nagonzen. Dat is lied 701.
Ik citeer het laatste couplet:
“Want zij is de Geest, een met God in wezen,
gift van de Verlosser aan Zijn aardse bruid;
de sleutel is zij, toegang tot de schriften,
vogel uit de hemel, witte vredesduif.”

Hartelijke groet,
Ds. Kees van Stralen

Tenslotte
Als vervanger van ds. Ronelle Sonnenberg kom ik graag bij u langs. U kunt me bellen (06 129 119 53) of mailen annemarie.six@filternet.nl