Pinksternoveen Het Groene Hart 2016

Geplaatst 27 apr. 2016 07:40 door Redactie Lichtkring
Voor de 23e keer wordt tussen Hemelvaart en Pinksteren een Pinksternoveen gehouden als voorbereiding op de komst van de Heilige Geest.
Op vrijdagavond 6 mei openen we de noveen in een gezamenlijke viering in Aarlanderveen, daarna slingert de noveen zich in 2 kringen door het Groene Hart om op zaterdag 14 mei weer samen te komen voor de feestelijke slotviering in de St.Bonifaciuskerk in Alphen aan den Rijn.
De Pinksternoveen is een samenwerking tussen R.K.-en PKN kerken en andere instellingen, zoals Ipse de Bruggen, een zorginstelling voor verstandelijke- en meervoudige gehandicapten, die al vele jaren deel uit maakt van de Pinksternoveen.
Iedere avond worden we welkom geheten in steeds een verschillende kerk voor een woord- en gebedsviering, verzorgd door ervaren vrijwilligers. In het weekend sluit de noveen aan bij de reguliere weekenddiensten.

Het thema van deze noveen luidt: "Leven in de Geest".

We leven in een tijd waarin veel waarden op hun kop lijken te staan. Hoe kunnen we hiermee omgaan? Angst is een slechte raadgever. Geloof, hoop en liefde zijn daarin ankerpunten.
Langs de weg van barmhartigheid, van vergeving en verzoening is het vuur van de haat te doven.
Met geweld kunnen we haat niet uitroeien, ze zal alleen toenemen. Welke houding kunnen wij het beste aannemen?
Ons laten inspireren door Gods Geest die tot ons komt in Bijbelverhalen, maar ook uit verhalen van mensen in deze tijd, waarin de Geest van God zichtbaar word gemaakt in ons dagelijks leven.
Maar hoe werkt de Geest in ons als we het hebben over vergeving en verzoening?
De traditie reikt ons daar een prachtig hulpmiddel bij aan in de vorm van de “Zeven geestelijke werken van barmhartigheid”.
De Lichtkring doet ook weer mee. Ons is het thema “Verzoening” toebedacht, in dubbel opzicht een geschenk: op zichzelf al en daarnaast is het ook nog eens het thema van de groothuisbezoeken dit jaar.
Er valt een dubbelslag te slaan: verschillende deelnemers participeren ook in het “Feest van de Geest’. Naast de Lichtkring (di) zijn dat Petrus en Paulus-Reeuwijk (za.), Ipse de Bruggen-Zwammerdam (zo.), Willibrordus-Bodegraven (wo.) en Haastrecht (vr.)

We nodigen u van harte uit met ons mee op weg te gaan en zien u graag bij één of meerdere vieringen. Na afloop staat er altijd een kopje koffie of thee klaar. Graag tot ziens.
Alle informatie over de vieringen/diensten vindt u hieronder, of elders in dit blad.

Werkgroep Pinksternoveen Het Groene hart
Werkgroep Avondgebed.