Recht uit het hart van jouw/uw kerkenraad

Geplaatst 25 mrt. 2020 04:16 door Redactie Lichtkring
Wat overkomt ons? Grote onzekerheid, onbekendheid, onrust, teleurstellingen, vragen bij de weken, maanden die nog komen. Allemaal nieuwe en angstaanjagende begrippen die opeens dagelijks in het nieuws langskomen, Corona, Covid-19, social distancing, afstand houden, lockdown, blijf binnen.

Juist dan zou je zo graag elkaar ontmoeten. Met elkaar beschutting, geloof, hoop en liefde zoeken in de kerkdiensten en bijeenkomsten die wij als Lichtkring gemeente met elkaar mogen hebben. Elkaar ontmoeten in geloof en bemoediging. Maar juist dat lijkt onmogelijk te worden. Kerkdiensten kunnen niet meer worden gehouden, bijeenkomsten, jeugdwerk en andere activiteiten worden één voor één afgezegd. Samen moeten we op zoek naar andere vormen van ontmoeten.
Heel veel sterkte en meelevende dank voor mensen die activiteiten moesten afzeggen, of uitstellen naar betere tijden, zoals jeugdwerkactiviteiten, maaltijden, allerlei soorten ontmoetingen en de musical Judas. Zo lang al bezig met oefenen en voorbereiden en nu opeens even niks meer. Wat een teleurstelling.

Jouw/uw kerkenraad probeert samen met ds. Anne-Marie van Briemen, ds. Annemarie Six-Wienen en pastor Wilna Wierenga in deze snel veranderende omstandigheden al het mogelijke te doen om die verbondenheid met elkaar en met Onze Vader steeds weer op nieuwe wijze invulling te geven.
Hartverwarmende dank gaat uit naar al die predikanten en kerkelijk werkers die in deze tijd preken voor lege kerkzalen, ons geloof sterken en bemoedigend via alternatieve middelen aanwezig zijn als handen van onze God. Natuurlijk gaat diezelfde dank uit naar al die mensen die in onze samenleving een zorgende taak hebben.

Als kerkenraad en als gemeentelid lijken we misschien een beetje machteloos tegen alles wat ons als mens en gemeente overkomt, maar wat is het dan geweldig om te zien, wat er allemaal gebeurt! Ons geloof in Hem en in elkaar geeft ons inspiratie om op andere wijze invulling te geven aan de ontmoeting met en bemoediging van elkaar. Kerkdiensten, overdenkingen en vieringen worden uitgezonden via beeld en/of geluid en elke keer aangepast aan de nieuwe omstandigheden. Kaarten met fijne woorden voor elkaar worden ingezameld om uitgedeeld te kunnen worden aan mensen die dat het meest kunnen gebruiken, jeugd die aanbiedt om boodschappen te doen voor ouderen die de deur niet meer uit kunnen, onze predikanten en pastor die zo goed mogelijk via social media en telefoon bereikbaar blijven. Onze koning had helemaal gelijk “Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel.”
En met elkaar kunnen we vast nog veel meer bedenken om elkaar overeind te houden. De kerkenraad en jouw gemeente de Lichtring is blij met elk goed idee, dat mogelijk kan bijdragen aan het omzien naar elkaar. Wij zullen dan kijken hoe we die ideeën kunnen ondersteunen, vormgeven en uitvoeren, of helpen bij de uitvoering daarvan.

Jouw/uw kerkenraad wil er heel graag voor jou/u zijn. Bel, mail, sms, of app dan ook gerust met iemand uit de kerkenraad die jij/u kent als je/u wat wilt delen, of gewoon om even contact te hebben, je zorgen te delen, of om even wat van je af te praten.

De schrijver van deze woorden namens de kerkenraad vindt zelf veel bemoediging in de woorden uit Filippenzen 4: 5-9.

Samen met elkaar en met Hem gaan we deze lastige tijd doorkomen!
Zorg en bid voor elkaar en bezorg elkaar een glimlach. Zorg-dragen neemt zorg weg.

Jouw/uw kerkenraad