Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Rugtasjes actie 2019

Geplaatst 8 okt. 2019 09:20 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-4/rugtas%20actie%202019%20150x150.png
Ook dit jaar willen we ons met de stichting Gave richten op de kinderen in asielzoekerscentra in Nederland. Door de ervaringen van deze kinderen in oorlogsgebieden leeft er bij hen nog steeds angst. Hoewel oorlog hen hier niet bedreigt worden zij nu geconfronteerd met onzekerheid over hun toekomst, hier in Nederland of terugkeer naar het land van herkomst.
We willen deze kinderen in de kerstperiode verrassen en laten merken dat we ze een warm hart toedragen. Met deze actie kunnen we onze kinderen leren dat geven beter is dan ontvangen en dat ze zich bewust zijn van hun bevoorrechte situatie en hierdoor betrokkenheid voelen met de positie van kinderen in de opvangcentra. 

Na de kerkdienst van 13 en 20 oktober zullen er rugtasjes worden uitgedeeld. Deze rugtasjes zijn gekocht door ZWO, u hoeft daar zelf dus niets voor te betalen. De bedoeling is dat deze tasjes van een inhoud worden voorzien. Schrijfmateriaal en speelgoed is van harte welkom. Dat we ons richten tot kinderen hoeft geen belemmering te zijn voor de ouderen, dus ook als u geen kinderen of kleinkinderen in het basisonderwijs hebt, nodigen we u van harte uit om deel te nemen. U kunt de rugzakjes weer inleveren op 3 en 10 november. De ZWO zorgt ervoor dat de rugzakjes bij het juiste verzamelpunt worden ingeleverd.

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-4/rugtas%20actie%202019.jpg

Comments