Startzondag

Geplaatst 31 aug. 2020 11:39 door Redactie Lichtkring   [ 5 sep. 2020 13:38 bijgewerkt ]
Op zondag 13 september is er een feestelijke start van het kerkelijk seizoen. Het jaarthema dit jaar is: ‘Het goede leven – bloeien in Gods licht’.
Scriba René de Reuver zegt over dit landelijke thema: "Het samenleven met anderen, met mensen die je lief zijn, geeft zin. Het geeft zin om er voor elkaar te zijn. Nu we de pijn ervaren van elkaar niet nabij kunnen zijn, beseffen we maar al te goed hoe waar dit is. Tegelijkertijd voegt het christelijke perspectief nog iets toe: in die ander komt iets van God naar je toe. En niet alleen in de ander die je graag mag of die dezelfde hobby’s heeft, maar ook in de ander die een beroep op je doet, of in de ander die je stoort.”
Op deze startzondag trappen we af met het nadenken over ‘het goede leven’. Muzikale medewerking van Saskia van Doorn en de jeugdband.

Programma na de dienst
Na de dienst (tot 13.00 uur) is er voor wie wil een corona-proof programma in de buitenlucht. We zijn reuzeblij dat we op deze manier toch elkaar kunnen ontmoeten en mogen genieten van het goede leven in Gods schepping. Voor wie niet mobiel is of niet onder de mensen kan of wil komen, is er een mooi programma via de livestream en www.kerkomroep.nl te beleven, na afloop van de kerkdienst. Hieronder leest u er meer over:

1. Wandelen naar De Groene Vinger (Kerk en Zanen)

Wat en waar?
Vanuit de kerk of vanuit huis nodigen we je uit om naar het mooie natuurgebied De Groene Vinger te wandelen. Een prachtig stukje natuur midden in Kerk en Zanen, met daarin een natuurspeeltuin, een wijktuin, een bijentuin met boomgaard en een tiny forest.
Adres: schuin tegenover Afrikalaan 185, langs het fietspad naar het Archeon.

Wat is er te doen?
-De wandeling door de wijk naar de Groene Vinger. Zoek je een maatje om samen mee te wandelen, stuur dan een mailtje of bel naar Wilna Wierenga, zij maakt wandelduo’s.

- Picknick (neem je eigen kleedje en lunchpakketje mee zodat we veilig kunnen picknicken!)
- Rondleiding door de wijktuin in kleine groepjes door Helco Mulder (initiatiefnemer van de wijktuin).
- Vrij wandelen en bezoeken van de boomgaard, en het tiny forest.
- Voor kinderen is er een geweldige natuurspeeltuin. Trek niet je mooiste kleren aan, je kunt nat worden!
- Voor iedereen is er een kleine, corona-proof opdracht gerelateerd aan het thema.

Opgeven kan door te klikken op de link https://www.supersaas.nl/schedule/De_Lichtkring/Startzondag

2. Fietsen naar de Groene Kathedraal (Hazerswoude)

Wat en waar?
Tussen Hazerswoude en Boskoop staat, heel verrassend, een groene kathedraal tussen de kwekerijen. Vanuit Kerk en Zanen fiets je er in een half uurtje naar toe.
Adres: Burgemeester ten Heuvelhofweg 21, 2391 MB Hazerswoude-Dorp

Wat is er te doen?
- Een fietstocht door het Groene Hart.
Zoek je een maatje om samen mee te fietsen, stuur dan een mailtje naar Wilna Wierenga, zij maakt fietsduo’s.
- Genieten van een prachtige ‘natuurkerk’ met tal van picknickplaatsen om te genieten en wat te eten.
- Zelf broodje meenemen en evt. een kleedje voor een anderhalve-meter-picknick.

3. ‘De gevelstenen vertellen een verhaal’
(online rondleiding door Jan Pons)
Voor wie het niet mogelijk is om deel te nemen aan het buitenprogramma, is er ook een mooi programma dat thuis te volgen is op www.kerkomroep.nl . Na afloop van de dienst, geeft Jan Pons ons een prachtige rondleiding aan de hand van foto’s. ‘De gevelstenen vertellen een verhaal’. Als geen ander kan Jan boeiend vertellen, we zijn benieuwd wat hij ons deze keer wil laten zien!

- Gemeenteleden die de dienst bijwonen kunnen in de zaal blijven kijken . We zorgen voor een kop koffie of thee, zelf een boterham meenemen.
- Ook hier is er tijdens de presentatie is er een kleine, corona-proof opdracht gerelateerd aan het thema.
-Als u thuis meekijkt via www.kerkomroep.nl heeft u dit septembernummer van Kerk en Samen met hierin de bijlage van een tegeltje nodig om mee te doen aan de opdracht.

4. Sport en spel
- Voor de jongeren vanaf de brugklas tot veel ouder is er in het Europapark een leuk programma van sport en spel. Voetballen of een potje kubb spelen. Fiets of loop na de dienst naar het grasveld in het Europapark en neem zelf cola en chips mee!
- Wil je liever badmintonnen of een ander spel spelen? Neem je eigen spel mee en daag een ander uit voor een potje.

Aanmelden….
Voor elk onderdeel wandelen, fietsen of kerkzaal rondleiding moet u zich aanmelden
via het aanmeldsysteem op de website in de activiteitenkalender.

Als u een wandel of fietsmaatje wilt, moet u bovendien contact opnemen met Wilna Wierenga. (wilnawierenga@pkn-lichtkring.nl of 06 15 25 39 09)

Bezoek je de dienst, dan kun je vanuit de Lichtkring starten.
Kijk je eerst thuis of elders de dienst dan kun je na de dienst van daaruit starten.

Tot 13.00 uur zijn er vrijwilligers op de diverse plaatsen aanwezig om de RIVM maatregelen en de opdracht te begeleiden.

NB. Bij slecht weer zal het buitenprogramma niet door gaan. Mocht dat zo zijn, dan zal dat aan het einde van de dienst aangegeven worden. In dat geval kan iedereen de online rondleiding door Jan Pons volgen.