Stichting Hunedoara

Geplaatst 14 jan. 2020 12:27 door Redactie Lichtkring
Opbrengst verkoop kerstbroden

Zoals elk jaar heeft de Stichting Roemenië Hunedoara in een aantal kerken weer kerstbroden verkocht. Met de opbrengst van deze actie kan voor oudere leden van de Reformatuskerk in Hunedoara die geen of heel weinig pensioen hebben, de energierekening deels worden betaald (de zgn. winterhulp). In tegenstelling tot de winters in ons land, kunnen die in de regio Hunedoara behoorlijk streng zijn en is extra ondersteuning van deze groep kerkleden broodnodig. Daarom is het bestuur heel blij dat de verkoop van kerstbroden afgelopen december (incl. giften) het fraaie bedrag van € 1480,78 heeft opgeleverd! Deze opbrengst stelt de Stichting in staat om ook in de nabije toekomst deze vorm van hulp aan de armste gemeenteleden in Hunedoara voort te zetten.

Donateur Stichting Roemenië Hunedoara
De Stichting Roemenië Hunedoara heeft al meer dan 25 jaar een nauwe band met de protestantse Reformatuskerk in Hunedoara. Armlastige oudere gemeenteleden krijgen hulp in de vorm van voedselpakketten en een tegemoetkoming in de verwarmingskosten. Ook heeft de Stichting een bijdrage geleverd aan o.a. het onderhoud van de kerk, de realisatie van een kerkelijk gemeenschapscentrum (het Terra Huis), de renovatie van het mortuarium en de aanschaf van een minibus. Steun wordt ook verleend aan een drietal scholen voor kinderen met een beperking in Hunedoara en Lupeni. Deze hulp bestaat uit een bijdrage in de aanschaf van leermiddelen, onderhoud van de gebouwen, de aanschaf van schoolbusjes etc. Tenslotte geeft de Stichting steun aan een klein ziekenhuis in Brad, recentelijk in de vorm van professionele strijkapparatuur en een industriële wasmachine.

Naast eenmalige giften, acties, bijdragen van kerken etc. is de continuïteit van de activiteiten van de Stichting afhankelijk van donateurs die elk jaarlijks € 50,00 bijdragen. Meer informatie over de verschillende activiteiten en projecten van de Stichting en een deelnameformulier voor donateurs kunt u vinden op de beveiligde website van onze stichting: https://st-roemenie-hunedoara.protestantsekerk.net. Wellicht is een donateurschap ook iets voor u. U bent van harte welkom!

Namens het bestuur, Albert Pastink (penningmeester)