Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Stichting Vrienden van Aljeco

Geplaatst 8 jan. 2019 08:34 door Redactie Lichtkring   [ 8 jan. 2019 08:34 bijgewerkt ]
Nog even in herinnering, Aljeco is het weeshuis in Dodoma, Tanzania, dat mede door uw steun tot stand is gekomen.
In juli 2015 zijn er daadwerkelijk kinderen in het weeshuis gekomen. Om te zorgen voor het dagelijks onderhoud is op 12 februari 2015 Stichting Vrienden van Aljeco opgericht.
U heeft al een tijdje niets van ons gehoord, maar dat betekent niet dat er niets te melden valt.
De kinderen blijven zich goed ontwikkelen, gaan naar school met tweetalig onderwijs (Swahili en Engels). Ze groeien als de spreekwoordelijke kool (zie bijgaande foto) en hebben hun thuis gevonden. Voor de kerst hebben de kinderen nieuwe kleren en nieuwe schoenen gekregen. Ook zijn ze naar het zwembad geweest.
De dagelijkse leiding is in handen van Kawawa Kalenzi, bijgestaan door Amina Mahia (social worker) en uiteraard de moeders.
In februari hoop ik, samen met Jeroen Knevel en Cees Petersen, twee bestuursleden, weer naar het weeshuis af te reizen. Doel van onze reis is om te kijken hoe een en ander reilt en zeilt. Verder staat de reis in het licht van voorbereiding voor het bouwen van een tweede huis. De kinderen worden groter en daarom is het noodzakelijk dat er in de nabije toekomst een tweede huis komt. Voor de bouw hiervan is een projectplan opgesteld waarin wordt aangegeven wat er allemaal nodig is voor de bouw.
Heeft u belangstelling voor het projectplan dan kunt u deze via de mail bij mij (keesnievaart@ziggo.nl) of bij Hans Teunissen (teunhans52@gmail.com) aanvragen.
Voor de bekostiging van de bouw zijn we op zoek naar sponsoren, de eerste bedragen zijn al toegezegd c.q. overgemaakt, maar we zijn er nog lang niet.
Heeft u na het lezen van dit bericht of het projectplan nog vragen, ook die kunt u stellen via bovengenoemde mailadressen of persoonlijk als u ons tegenkomt.

Namens de Stichting Vrienden van Aljeco, Kees Nievaart

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/stichtingvriendenvanaljeco-1/aljeco%20jan%2019.JPG?attredirects=0

Comments