Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Symbolische schikking 1e advent

Geplaatst 3 dec. 2018 05:21 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-4/1e%20advent%202018%20150x150.jpg
Lezingen: Zacharia 14: 4 – 9 en Lucas 21: 25 -31 
Het thema voor de komende adventsweken en Kerst is : “Geef licht”.
Een passend thema voor deze donkere dagen.

De basis voor onze schikking is een kubus als symbool voor de aarde met de vier windstreken . Paars is de kleur voor de ondergrond, een kleur van inkeer en bezinning.
Het komende licht in deze tijd wordt gesymboliseerd door vier kaarsen: drie paarse en een roze.

In het gedeelte van Zacharia gaat het over een periode van donkerte en dat daarna een periode van licht aanbreekt en dat de HEER koning zal worden over heel de aarde.

In het evangelie van Lucas is het Jezus zelf die spreekt tegen de leerlingen en het toegestroomde volk. Beelden van de natuur en van gruwel en vernietigend geweld. We mogen niet voorbij leven aan de omstandigheden, niet blind worden voor wat er om ons heen gebeurt.
Kijk naar de vijgenboom en andere bomen, zegt Jezus. Als ze uitlopen weet je dat het lichter wordt, dat de zomer nadert.
Gods koninkrijk zal onder de mensen komen.

Vandaag is de schikking vrij donker van kleur, komende weken worden de kleuren steeds lichter. Je kunt het zien als het groeien van een bol; eerst in de aarde, in het binnenste van de bol, later in het volle licht, groen en bloeiend.
Op de voorgrond ligt een mooie tak met duidelijk zichtbare knopen, teken van belofte!

https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-4/1e%20advent%202018.JPG

Comments