Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Thema avond "Geloof ter sprake brengen"

Geplaatst 9 jan. 2018 05:34 door Redactie Lichtkring
In het kader van ‘Geloof ter sprake brengen' geeft Margriet van der Kooi op 18 januari om 20 uur een lezing in de Lichtkring met als titel ‘Een gooi naar de ziel’.
 
Margriet van der Kooi is geestelijk verzorger in het Sint Antonius Ziekenhuis in Woerden en Nieuwegein en auteur van diverse boeken waaronder het boek ‘Als kinderen andere wegen gaan’. Over het geloofsgesprek tussen de generaties.

Maar niet alleen willen we het hebben over de generaties, maar ook over het gesprek tussen leeftijdsgenoten. De naam van de lezing is ‘Een Gooi naar de ziel’. Zij zegt hier zelf over:
‘Waarom horen we eigenlijk bij de kerk? Waarom geven we tijd en geld om dat gebouw, de koster, de dominee overeind te houden? Waar hopen we op? Wat vinden we er? Wat raakt ons, wat vinden we van de preek, de liederen, het samenkomen? Lukt het ons om zelf onder woorden te brengen waar je hart van brandt? En kunnen we het daarover hebben met elkaar: na de dienst tijdens de koffie. Op een verjaardagsfeestje. Tussen de generaties. Op het werk? ’

Van harte uitgenodigd voor deze avond.
Iedereen die het lastig vindt om het geloof ter sprake te brengen is van harte welkom!

Sara van der Nagel


Comments