Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Vanuit de commissie Vorming & Toerusting

Geplaatst 19 feb. 2020 10:13 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-1/vorming%20en%20toerusting%20150x150.jpg
Donderdagavond 6 februari hield Kick Bras een lezing over de spiritualiteit van Dietrich Bonhoeffer. We kunnen terugkijken op een geslaagde en goed bezochte avond. Hieronder een van zijn gedichten die we met elkaar besproken hebben.

Christen en heiden
Mensen gaan tot God in hun nood,
smeken om hulp, vragen om voorspoed, brood,
redding uit ziekte, verlossing uit schuld en dood.
Zo doet elk mens, christen en heiden.
Mensen gaan tot God in Zijn nood,
vinden Hem arm, veracht, geen onderdak, geen brood,
zien Hem ten prooi aan zonde, zwakte en dood.
Een christen staat naast God in al Zijn lijden.
God gaat tot alle mensen in hun nood,
verzadigt lichaam en ziel met Zijn brood,
lijdt voor christen en heiden aan 't kruis de dood,
en vergeeft ze beiden.

Donderdagavond 5 maart en dinsdagochtend 10 maart
Contextueel Bijbellezen met Judas o.l.v. Anne-Marie van Briemen 

Op deze avond en ochtend gaat ds. Anne-Marie van Briemen contextueel Bijbellezen met Judas.

Contextueel bijbel lezen is een manier van bijbel lezen in groepen, die helpt om de tekst dichterbij te brengen en waarmee het gesprek over hun eigen levenservaring (hun context) en de bijbeltekst gevoerd kan worden. Zo gaan de teksten weer leven en worden relevant voor het leven van vandaag. Op díe manier lezen we met elkaar Mattheüs 26, het moment waarop Jezus door Judas wordt verraden en Jezus verhoord wordt door de hogepriester. Een verhaal vol macht en onmacht, geweld en geweldloosheid. Wat gebeurt daar? Hoe reageren de leerlingen eigenlijk? En waarin herkennen we onszelf?
Deze bijbelstudie wordt twee keer aangeboden: donderdagavond 5 maart 20.00 uur en dinsdagochtend 10 maart 10.00 uur. Stuur me even een berichtje als u/jij wilt komen. Het mailadres is: ds.vanbriemen@pkn-lichtkring.nl.

Vanwege de musical Judas en de Feest van de Geest hebben we in de maanden april en mei geen activiteiten op het programma staan. 

Commissie Vorming & Toerusting zoekt versterking 
De commissie V&T organiseert activiteiten binnen het thema ‘Geloof ter sprake brengen’, één van de pijlers in het beleidsplan van onze gemeente. Wij proberen dit te doen in een eigentijdse taal op een eigentijdse manier en in verbondenheid met de traditie. Voor het organiseren van deze activiteiten kan onze commissie wel wat versterking gebruiken. Binnenkort gaan we nadenken over het volgende seizoen. Lijkt het u ook mooi om activiteiten te organiseren die het Geloof op een eigentijdse manier ter sprake brengt, dan bent u van harte welkom in onze commissie. Voor informatie over de commissie Vorming & Toerusting kunt u contact opnemen met Sara van der Nagel (johnensara@casema.nl of tel.nr. 0172-476065)

Hartelijke groet van de commissieleden,
Anneke Booij, Sandra Chang, Sara van der Nagel en het predikantenteam


Comments