Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Vooraankondiging

Geplaatst 7 jun. 2018 10:36 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-1/voor%20een%20nieuw%20begin%20150x150.jpg
Een appeltje schillen in het paradijs - met Maarten den Dulk

Bij de aanbieding van zijn boekje, Voor een nieuw begin. De agenda van Genesis, beloofde Maarten den Dulk dat hij daarover graag met u wilde dóór spreken. Want waarom stelt hij de oude, vertrouwde verhalen net even anders aan de orde dan we gewend zijn? Hij heeft heel wat uit te leggen! De commissie Vorming en Toerusting nodigt hem en u uit voor een bijeenkomst in de herfst van dit jaar:

op donderdag 4 oktober om 20.00 in de Lichtkring

Waar gaat het over? Het begin van het boek Genesis raakt je geweten. Kritischer dan dit krijg je het niet. Er wordt verteld wat je kan doen om deze samenleving overeind te houden. Wat kan je zelf en hoe pak je het samen aan? Hoe kort is dit leven en hoe creatief kan je zijn? Hoe leer je leven in gesprek met God en waarom liep dat uit de hand in het paradijs? Over die vragen wil Maarten graag met u een appeltje schillen. En omdat de vierde oktober ook nog dierendag is, spreken de dieren rondom Adam, Eva en Noach vast een woordje mee, zeker de slang en de duif. Voor de pauze houdt Maarten een inleiding en daarna wisselen we met elkaar van gedachten.

Voor mensen die zich op deze avond willen voorbereiden, is op zondag 17 juni in de hal van Lichtkring gelegenheid om het boekje Voor een nieuw begin aan te schaffen.

Wie in de aanloop naar deze avond vragen heeft of opmerkingen kan deze aan de commissie doormailen, liefst voor het eind van september. Op de avond zelf is er natuurlijk alle ruimte voor gesprek – of gewoon om te luisteren.

Informatie: Sara van der Nagel (johnensara@casema.nl)

Comments