Actueel‎ > ‎Nieuws Lichtkring‎ > ‎

Weekend Kom Heilige Geest

Geplaatst 1 jan. 2019 10:12 door Redactie Lichtkring
https://sites.google.com/a/pkn-lichtkring.nl/welkom/actueel/nieuws-lichtkring/_draft_post-2/Heilige%20Geest%20150x150.png
Weekend van 25 en 26 januari 2019

Maranathakerk te Alphen aan den Rijn

Wie is de Heilige Geest? Heb ik de Geest nodig? Hoe ervaar ik zijn aanwezigheid, kracht en leiding? Welke invloed heeft de Geest in de kerk?

Als er iets is wat de kerk nodig heeft en waar mensen naar verlangen, dan is het deze Geest van Jezus. In de kerk horen we daar niet zoveel over, maar de Heilige Geest is niemand anders dan God zelf die zijn liefde, zijn kracht en zijn leiding laat binnenkomen in de levens van mensen en in de kerk. Het Evangelisch Werkverband heeft een cursus ontwikkeld met als titel Kom Heilige Geest vernieuw uw kerk, vernieuw ons leven. 

Opzet cursus 
De cursus bestaat uit 3 dagdelen en is een combinatie van toerusting en groepsgesprekken.
Vrijdagavond. Kom Heilige Geest: over wie de Heilige Geest is en hoe hij werkt
Zaterdagochtend. Vernieuw uw kerk: over wat de Heilige Geest kan teweegbrengen in de kerk van vandaag.
Zaterdagmiddag. Vernieuw mijn leven: over het zelf ontvangen van de Heilige Geest en het luisteren naar zijn stem. 

Cursusleider 
Ds. Jelle de Kok is toerustingspredikant van het Evangelisch Werkverband, tevens oud-Alphenaar - hij heeft in de Maranathakerk destijds belijdenis gedaan! Vorig jaar heeft hij deze cursus in een iets andere vorm met veel enthousiasme gegeven en zal dit nu ook doen in de Maranathakerk. Hij zal niet alleen de broodnodige kennis overdragen, maar vooral ook met ons in gesprek gaan en helpen om te ervaren dat de Geest ook vandaag nog aanwezig is. 

Praktisch 
Tijden. Vrijdag 25 januari om 18.00 uur beginnen we met een maaltijd en sluiten om 22.00 uur af (gaan dan naar huis). Zaterdagochtend gaan we om 9.30 uur verder. We lunchen samen en sluiten af om 15.30 uur.
Locatie: Maranathakerk, Raadhuisstraat 82 – 84 hoek J. Coninckstraat 2b (t.o. de Swaenswijkbrug)
Onkosten: € 10,00 (graag contant) voor boekje, maaltijden en koffie.
Ook wordt er een collecte gehouden voor het Evangelisch Werkverband om de geestelijke vernieuwing binnen de Protestantse Kerk te ondersteunen.
Opgave en informatie bij Nel van Gent: hjvangent@hetnet.nl

Comments