Wereldgebedsdag 2017

Geplaatst 22 feb. 2017 06:56 door Redactie Lichtkring
De Wereldgebedsdag 2017 zal gehouden worden op vrijdag 3 maart 2017.
Het is letterlijk en figuurlijk een wereldgebeurtenis!
Ieder jaar gaat op de eerste vrijdag in maart het gebed de wereld rond.

Wat deze vrijdag tot een speciale dag maakt is het feit dat gedurende 24 uur ergens in de wereld gebedssamenkomsten plaats vinden, waar dezelfde noden voor God gebracht worden, dezelfde gebeden worden gebeden en dezelfde schriftgedeelten uit de Bijbel worden gelezen. Het is dus een ketting van gebed door de hele wereld. Samen bidden, samen vieren en samen delen!

De viering van 2017 is gemaakt door de vrouwen van het wereldgebedsdag comité uit de Filippijnen en ook de Bijbellezingen zijn door hen gekozen. Ieder jaar staat er een ander land centraal en dit jaar zijn dat: de Filippijnen.

Tijdens deze viering zal er een collecte worden gehouden om diverse projecten te ondersteunen in de Filippijnen.

Het thema van de viering is: Eerlijk!?

In Alphen a/d Rijn hopen we 3 vieringen te hebben op de volgende locaties:
Adventskerk, Julianastraat 69 aanvang 10.30 uur
Kerkelijk Centrum De Bron, Troubadourweg 2 aanvang 15.00 uur
Zuidervaart, Zuiderkeerkring 2 aanvang 15.30 uur

Graag tot ziens op vrijdag 3 maart in één van deze vieringen, namens Wereldgebedsdag comité Alphen a/d Rijn,

Trix Bouman 0172-475348
Voor verdere informatie zie website www.wereldgebedsdag.nl