Wie doet er mee?

Geplaatst 13 feb. 2020 11:49 door Redactie Lichtkring
De Stichting Roemenië-Hunedoara zoekt versterking vanuit de Lichtkring. In de stichting zijn drie kerken vertegenwoordigd: de Goede Bron, de Maranathakerk en de Lichtkring. De Hervormde Gemeente Adventskerk geeft steun aan activiteiten. De Lichtkring is maar door één persoon in het bestuur vertegenwoordigd, namelijk door ondergetekende, en dat is een beetje weinig voor zo’n grote gemeente. Daarom zijn we op zoek naar versterking.

De Stichting Roemenië Hunedoara onderhoudt sinds 1992 intensieve contacten met de Reformatuskerk in Hunedoara. De Reformatuskerk is de protestantse kerk van de Hongaars sprekende minderheid in Roemenië. We steunen deze kerk, maar het gaat zeker niet alleen om eenzijdige hulpverlening maar ook om wederzijds contact.
Naast de kerk steunen we ook een school voor leerlingen met een verstandelijke beperking en het ziekenhuis van Brad. De steun aan de kerk gebeurt bijvoorbeeld in de vorm van levensmiddelenpakketten voor de armste gemeenteleden en het onderhoud van de kerk. De school krijgt schoolmateriaal en muziekinstrumenten van de stichting en we hebben al diverse malen onderhoud gefinancierd. Een voorbeeld van steun aan het ziekenhuis is financiering van een professionele wasmachine.
Als je belangstelling hebt, hoef je niet meteen ja te zeggen, je kunt bijvoorbeeld eerst met mij gaan praten en/of een bestuursvergadering bijwonen. Die vergaderingen zijn heel informeel en duren meestal niet heel lang.
Heeft het bovenstaande je nieuwsgierig gemaakt? Neem dan contact op met
Nico van Zuylen, famvanzuylen@kpnmail.nl, 06-12 85 43 49