Zomer in de Lichtkring

Geplaatst 8 jul. 2020 10:57 door Redactie Lichtkring   [ 18 jul. 2020 10:39 bijgewerkt ]
Vanuit de Commissie Vorming & Toerusting en de Jeugdraad was er de wens om in de zomer een aantal activiteiten
(binnen de RIVM regels) te organiseren voor de ’thuisblijvers’.
Hieronder vindt u het resultaat:

1. Openstelling van de Lichtkring
Elke donderdagmorgen van 10 -12 uur (met ingang van 23 juli)
Om de stilte te zoeken, een kaarsje te branden, even in de kerkzaal te zijn.
Er is gelegenheid om een vertrouwelijk gesprekje met de pastor/vrijwilliger te hebben over wat u in de afgelopen tijd heeft meegemaakt en ervaren. Het voorbedenboek ligt open..
We willen voorzien in een behoefte, voor mensen die het bezoek aan hun kerkgebouw zo missen.
Het kerkgebouw is op deze beperkte en verantwoorde manier een vindplaats van geloof, hoop en liefde!
Anneke, Sandra en Wilna zijn hierbij aanspreekpunt.

2. Escaperoom
‘Escaperoom' is een spel voor jongeren tussen de 10 -18 jaar in de Kelder.
Vanaf 20 juli op een dinsdag/woensdagavond en in augustus op donderdagavond.
Door middel van quizvragen en opdrachten moeten jullie ‘sleutels’ verwerven om te ontsnappen.
Voor 5- 8 personen die een spel spelen met een ‘glaasje prik’ na afloop.
En er wordt een foto van de groep gemaakt, die creatief zal worden verwerkt.
Anne, Renske en Wilna zijn hierbij de coördinatoren.
Jongeren moeten zich vooraf aanmelden via een app. (houdt hiervoor de berichtgeving op de website en via app-groepen in de gaten)

3. Bekijk ’t even - film
Naar aanleiding van het succes van de Adventskalender willen we 3 x een film laten zien.
Twee keer overdag en een keer ’s avonds. Met een korte inleiding vooraf op de film als kijkwijzer door pastor Wilna Wierenga.
Van te voren aanmelden via de website of telefonisch bij Wilna tel. 06 15 25 39  (na 17 juli) is verplicht, zodat RIVM regels kunnen worden gehandhaafd.
(handen wassen, 1,5 m. afstand en geen klachten)
Er wordt in de hal koffie en thee voor u ingeschonken, die u dan in de zaal mag meenemen.
  • Donderdagmiddag 23 juli 14.00 uur "The Shack", over Mack, die tijdens een geloofscrisis een poosje in een hut verblijft en ontmoetingen heeft die hem een andere kijk op zijn leven en geloven geeft. (125 minuten)
  • Dinsdagmiddag 4 augustus 14.00 uur "Samba" over een vluchteling uit Senegal die knokt voor een verblijfsvergunning en Alice een leidinggevende die een burn-out krijgt. Beiden vechten zij tegen uitzichtloosheid van hun bestaan tot het lot hen samen brengt. (115 minuten)
  • Vrijdag 21 augustus 20.00 uur "Grijze Zielen" (naar een boek van Philippe Claudel). Over een onopgeloste moord op een jong meisje en de terugblik op een tijd aan het begin van de 20e eeuw. In deze film noemt Claudel de mensen geen schurken of helden maar ‘grijze zielen’. (116 min)
4. Buurtkeuken: Eten Bestellen-Tijdstip kiezen- Afhalen en Smullen maar.
Er zijn 2 Buurtkeukens gereserveerd: op donderdag 30 juli en vrijdag 21 augustus:
Deze staan voor de Lichtkring. Via een link op de website kunt u bestellen.
Afhalen vanaf 17.30 uur- 20.00 uur . Contactpersoon is Wilna.
  • Donderdag 30 juli : "Kripik" Ze serveren heerlijke zelf gemaakte Indonesische Soto soep, Gado Gado met verse groenten, en natuurlijk Indonesische saté! Tussendoor trek? Dan hebben ze kip- en vegetarische loempia’s. (€2 voor loempia tot € 10 voor Gado Gado)
  • Vrijdag 21 augustus: "De Grillende Keukenmeiden"- Curry. Nieuwsgierig naar de Quesadillas? Ze hebben zoete, vegetarische en pittige en ook aan de kinderen is gedacht. Prijzen liggen rond de €10.
Ik hoop dat we er allemaal veel plezier en ontmoeting aan zullen beleven.

Tot ziens,

Wilna Wierenga