Zondag 19 mei collecte voor Hunedoara

Geplaatst 15 mei 2019 11:00 door Redactie Lichtkring
Zondag 19 mei wordt er gecollecteerd voor Hunedoara. De Stichting Roemenië Hunedoara gebruikt de opbrengst voor diaconale hulp aan de Reformatuskerk aldaar, de scholen voor kinderen met een beperking in Hunedoara en Lupeni, en het plaatselijke ziekenhuis in Brad.
Veel gemeenteleden van de Reformatuskerk, waarvan ds. Janós Zsárgo predikant is, hebben maar een klein pensioentje en leven daardoor in grote armoede. De stichting springt daarom al jarenlang financieel bij.
Ook de scholen voor kinderen met een beperking, met veel liefde gerund door directeur Ormi en zijn vrouw Ilona, kunnen regelmatig op onze steun rekenen. De overheid verstrekt maar mondjesmaat geld. In de loop der jaren hebben we geholpen met onder andere school- en kantoormeubilair, een verwarmingsketel, het dichten van kapotte ramen en een tweetal schoolbusjes. Nu zijn vooral leermiddelen zeer welkom.
Directeur Cobori van het ziekenhuis in Brad konden wij onlangs blij maken met professionele strijkapparatuur. Eerder heeft onze stichting geld gegeven voor het kopen van nieuw beddengoed. Nu is de aanschaf van een grote wasmachine aan de beurt. Het is indrukwekkend te horen en af en toe te zien hoe men daar met enthousiasme werkt met de beperkte middelen die tot hun beschikking staan.
Om de hulp aan de kerk, de scholen en het ziekenhuis te kunnen voortzetten, blijft uw steun onontbeerlijk.

Rien van Steden,
Stichting Roemenie Hunedoara