Over de Lichtkring‎ > ‎Organisatie‎ > ‎

Uitzending kerkdiensten via radio/TV en internet

De werkgroep beeld en geluid verzorgt al ruim 55 jaar de uitzendingen van de kerkdiensten in geluid. Sinds september 2017 verzorgt de werkgroep ook de kerkdiensten in beeld op het internet.
Beeld is te bekijken via de app KERKOMROEP op tablet, telefoon en computer.
Ook zijn er in de handel diverse hulpmiddelen om het beeld te zien op de meeste televisies.
Advies hierover kunt u krijgen bij Panc Eikelenboom.
In geluid is de uitzending ook rechtstreeks te beluisteren via een speciale box op het centraal antenne systeem van de Ziggo. Deze box heeft een eenvoudige bediening en is zeer geschikt voor de meeste ouderen.
Een half uur voor de dienst wordt er een platenprogramma verzorgd op kanaal 2 van het boxje en op het internet. Hier worden de jarige luisteraars gefeliciteerd (welke toestemming hiervoor hebben gegeven) en eventuele verzoekplaten gedraaid. Ook worden de luisteraars op de hoogte gehouden van ontwikkelingen in de kerk. Verder wordt melding gedaan van uitzendingen, speciale diensten, orgelconcerten of gemeentevergaderingen.

De uitzendingen en de archieven zijn te vinden op het internet, http://www.pkn-lichtkring.nl/praktisch/kerkdienst-beluisteren of via https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/11121.
Ook kunt u hier een dienst (tot ca 6 maanden) terug kijken of luisteren.
Een aanvraag voor een plaat kunt u doen via e-mail kerkradio.lichtkring@gmail.com of telefonisch bij Panc Eikelenboom (492655).

Contactpersoon: diaconie Ap Verduijn, (475586).

Het volledige contactenoverzicht kunt u vinden op: http://www.pkn-lichtkring.nl/praktisch/contact