Over de Lichtkring‎ > ‎Organisatie‎ > ‎

Doelgroep mensen met een verstandelijke/lichamelijke beperking

Gemeente De Lichtkring kent een aantal mensen met een verstandelijke/lichamelijke beperking, die in de wijk wonen in verschillende gezinsvervangende tehuizen. Een aantal van deze bewoners zit zondags, net als de dienstdoende ambtsdragers, bij elkaar vooraan in de kerk en vormt de schaduwkerkenraad. Bij toerbeurt helpen steeds drie van hen mee bij het collecteren in de dienst.
Momenteel hebben we twee actieve bijbelgroepen, die maandelijks bij elkaar komen. Bijbelgroep Dukdalf doet dat in de huiskamer van huize Dukdalf en bijbelgroep Emmaus komt in De Lichtkring bij elkaar.

Op de achtergrond zijn diverse gemeenteleden beschikbaar om deze doelgroep te begeleiden o.a. halen/brengen naar de kerk, liedboekondersteuning, activiteit-begeleiders en muzikale ondersteuning. Zo zijn we in staat om ervoor te zorgen dat, ondanks beperkingen, deze mensen mee kunnen functioneren en leven in de processen van het kerkelijk jaar. Samen kinderen van God en samen op weg naar de waarheid met het Licht van Pasen, op weg naar eeuwige vrede.
Contactpersoon: Annelies van den Wijngaard (tel. 495725).

Het volledige contactenoverzicht kunt u vinden op: http://www.pkn-lichtkring.nl/praktisch/contact