Vlogteam "Achterlicht"

Met alle activiteiten van de Lichtkring is het lastig om een overzicht te behouden. Wat doen jongeren eigenlijk in die kelder tijdens de Jeugdkerk? Zo'n Kerstwandeling, hoe ziet dat eruit? En al die gesprekskringen, hoe zat het daar ook alweer mee? Geen zorgen, het Lichtkring-vlogteam "Achterlicht" staat paraat! Enthousiaste jonge vloggers gaan op pad, gewapend met camera en scherpe vragen, om u in korte filmpjes op de hoogte te houden van bijna alles. Op onregelmatige basis verschijnen hier korte filmpjes ('vlogs'), dus blijf deze pagina zeker in de gaten houden. Voor vragen, opmerkingen of ideeën voor nieuwe vlogs kunt u ons bereiken op Lichtkringvlog@gmail.com. 

Tiende vlog: Aftermovie zeildag 2020 
Op 5 september vond de alternatieve zeildag plaats. Met jongeren en schippers van de Lichtkring, Maranathakerk en de Goede Bron zijn we hele dag wezen zeilen op de Kaagse Plassen. Vanwege corona konden we helaas niet een weekend naar Heeg, maar dat mocht de pret zeker niet drukken."
 

Zeildag 2020Negende vlog: Aftermovie zeilweekend 2019 
Al enkele jaren gaan we in september met een groep van ruim 70 jongeren en schippers een weekend zeilen in Friesland. Met goede herinneringen kijken wij hier nog op terug. Vanuit Corona-oogpunt brengt een weekend nu nog teveel risico's met zich mee. De intimiteit van het zingen bij een kampvuur, het doen van spelletjes in het kamphuis en met elkaar eten aan lange tafels gaat met al deze regels niet lukken. Bekijk daarom de aftermovie van het zeilweekend van vorig jaar… 

Aftermovie zeilweekend 2019Achtste vlog: Q en A overstapdienst
zondag 30 juni was de overstapdienst, waarin kinderen van groep 8 overstapten naar de middelbare school. Ze mogen meedoen aan activiteiten zoals jeugdkerk, catechese en het zeilweekend. Maar wat houden deze activiteiten allemaal in? In deze 'Q&A'-vlog beantwoordt het vlogteam met hulp van drie meiden die al op de middelbare zitten, alle vragen van de overstappers.

YouTube-videoZevende vlog: Jongeren meet-up 
Jong Alphen is de organisatie die de jeugdwerken van de Alphense kerken verbindt. Dit doen ze onder andere met de jongeren meet-up, een gezellige bijeenkomst waar allerlei kerkelijke jongeren van Alphen elkaar ontmoeten. Uiteraard waren de razende reporters van het Achterlicht erbij!

Jongeren meet-upZesde vlog: Zeilweekend 2018
Twee maanden na dato geven de Lichtkringvloggers van 'Achterlicht' de officiële aftermovie van het legendarische zeilweekend. Een weekend lang zeilden jongeren van de Lichtkring, Maranathakerk en de Bron in Fryslân. Weinig wind, maar veel gezelligheid!

Zeilweekend 2018


Vijfde vlog: Het afscheid van Ds. Kees van Stralen
Het vlogteam heeft een samenvatting gemaakt van het afscheid van Kees van Stralen.

Afscheid ds. Kees van Stralen
Vierde vlog 20 april trefbaltoernooi
Op 20 april streden verschillende Alphense kerken met elkaar in de Church Battle: een trefbaltoernooi op de Topmavo van het Groene Hart. De felbegeerde cup ging na een spannende finale naar Ichthus (en laten we zeggen dat de Lichtkring maximaal de originaliteitsprijs verdiende). Waar Studio Sport slechts een samenvatting van de finale uitzond, duiken onze vloggers achter de camera's met als resultaat een mooie sfeerimpressie van dit toernooi. Volgend jaar wint de Lichtkring. We voelen het.

vlog trefbaltoernooi
Vlogteam bezoekt het Kerkcafé

Vlogteam bezoekt het Kerkcafé
Tweede vlog 29 december Top2000
Vrijdag 29 december werd 2017 muzikaal afgesloten met het Top2000-relicafé in de Lichtkring. En als er ergens een feest is, dan zijn onze vloggers er natuurlijk ook weer bij. Dit keer geen interviews, maar uitsluitend een impressie van de muziek en bijdragen van die avond. De hele avond samengevat in 4,5 minuten, zeg maar. Best handig, toch?

Vlog over de Top2000
Eerste vlog 16 december 2017 Kerstwandeling: 
Het is een ongelofelijk succesvol evenement, de Alphense Kerstwandeling. Duizenden Alphenaren lopen aan de hand van het Kerstverhaal een route om... eh... ja om wat, eigenlijk? Waar draait Kerst om, volgens de Kerstwandelaars? Is het meer dan gezellig eten met familie? Ons pas net opgerichte eigen Lichtkring Vlogteam ondervraagt nietsvermoedende meelopers. De eerste vlog in een hopelijk mooie reeks. Stay tuned!

vlog kerstwandeling 2017


Comments