Bericht uit Libanon

Geplaatst 5 apr. 2018 07:15 door Redactie Lichtkring
Onderstaand een greep uit de nieuwsbrief die we onlangs ontvingen van Wilbert en Rima.

"In ons werk proberen we de vonkjes die we in de ogen van onze studenten zien aan te blazen. De vonkjes kunnen zomaar een vuur van geloof, hoop en liefde aansteken. Mede dankzij uw steun kunnen wij dit werk doen."
"Vaten vullen"
Rima doceert dit semester homiletiek (dat is de kunst van het preken) aan acht toekomstige predikanten. Daar hoort een preek tijdens het dagelijkse middaggebed van de NEST bij. Een Syrische student koos de bruiloft te Kana als tekst en zag er een mooie toepassing in voor zijn land en zijn kerk. Hij vergeleek de Syrische kerken met de knechten die de vaten moesten vullen met water, ook al begrepen ze niet waarom. Intussen maakte Jezus van dit water wijn, zonder dat iemand het zag. Zou Hij in Syrië ook een nieuwe zegen kunnen brengen, als zijn dienaren trouw de ‘vaten’ blijven vullen?"
"Bewogen harten, helpende handen"
We willen u vragen om te blijven bidden voor vrede in Syrië en om ook de duizenden vluchtelingen niet te vergeten, in het bijzonder de kinderen onder hen. Voor velen zijn de tentenkampen het enige leven dat zij kennen. Gelukkig zijn er veel jonge Libanezen en Syriërs met bewogen harten, zoals een achttienjarige studente die zich onlangs aanmeldde voor Haigazian: ‘In de Bekaavallei heb ik voortdurend Syrische kinderen om mij heen. Ze groeien op in armoede en zonder scholing. Ik wil helpen om hen een betere toekomst te geven. Daarom ga ik maatschappelijk werk studeren.’ Ook Nederlandse jongeren komen naar Libanon om te helpen. Dit jaar hebben we drie Nederlandse studentes die als on-trackers hun steentje bijdragen aan het werk in het Midden-Oosten. Dat zijn de vonkjes waar we deze brief mee begonnen."

Deze zomer hopen Wilbert en Rima ons weer te bezoeken in de Lichtkring. Hierover later meer.

Henk Gerling