De wens tot een veranderingen begint vaak met een verlangen..

Geplaatst 25 apr. 2015 03:39 door Redactie Lichtkring   [ 25 apr. 2015 03:45 bijgewerkt ]
Zo groeide in de ZWO-commissie ook een verlangen om de harten van gemeenteleden warm te maken voor de diaconale taak en het werk van de ZWO. ZWO staat voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking. Dus alle uitingen van de zorg voor onze naasten ver weg en dichtbij.


Zo gingen we als commissie op zoek naar een project waar duidelijk sprake was van Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking. De bedoeling daar bij is dat er door de mensen zelf projecten aan worden gedragen die daadwerkelijk van belang zijn voor de plaatselijke bevolking en een verandering tot stand kunnen brengen aan hun levenssituatie. Zo kunnen zij ervaren dat er iemand is die aan hen denkt, die voor hen bidt en geld inzamelt om hun dromen en verlangens naar een beter leven mogelijk te kunnen maken.

Met de hulp van de gemeente gingen wij als commissie op zoek naar een project. Er werd een aantal mooie projecten door u aangedragen en een aantal van deze projecten gaan we met een gift ondersteunen.

Maar toen kwam daar begin mei een telefoontje van Ronelle en Henk Gerling vanuit de diaconie. Wij hebben dat ervaren als: “Een project had ons gevonden” en ”Een knipoog van boven”.
Voor ons verschenen Wilbert van Saane en Rima Nasrallah een predikantenechtpaar met twee kinderen. Er leefde in hen een wens om door een gemeente uitgezonden te worden naar Libanon. Zij willen daar les gaan geven op de theologische faculteit en als studentenpastor gaan werken om een bijdrage te leveren aan de plaatselijke christengemeente.

Een aantal weken geleden stelden zij zich in de kerkdienst voor aan de gemeente. Als leden van de ZWO-commissie werden wij geraakt door het bijzondere verlangen dat in hen leeft. Hun warme hart voor een land in grote problemen en de christenbevolking daar maar bovenal hun diepe geloof dat God hen roept om daar in Libanon Zijn “handen en voeten” te zijn heeft ons geraakt.

Zo smolten twee verlangens samen tot één mooi project en krijgen zij mede door de steun van de gemeente de kans mooi en bijzonder werk te gaan verrichten. De Lichtkring zelf krijgt de unieke kans om zich met hart en ziel daadwerkelijk te verbinden met hun werk daar.

Als ZWO-commissie hopen wij dat zij ons kleine lokale projecten kunnen aanreiken, die wij kunnen oppakken om de gemeente te vragen actief hun bijdragen te leveren, in gebed, meeleven en financiële bijdragen. We werken hierbij nauw samen met de diaconie.
Joke en Klaas Bruijn en Agnieta Habben-Jansen zullen namens de ZWO optreden als contactpersonen met Rima en Wilbert en u zo op de hoogte houden van hun werk en leven in Libanon.
Lieve Rima en Wilbert, wij wensen jullie en jullie kinderen namens de ZWO-commissie veel liefde, geduld, energie, wijsheid, vertrouwen en geloof en bovenal veel zegen toe bij deze bijzondere stap in jullie leven.

Namens de ZWO-commissie,

Ruth Schreuders
Comments