Skip to main content

Andere activiteiten

De Lichtkring is een gemeente waar veel gebeurt, ook buiten de zondagen om. Naast gesprekskringen en activiteiten voor de jeugd bieden wij veel andere mogelijkheden voor ontmoeting met elkaar. 

Overzicht

Avondgebed

In de drukte van het alledaagse leven hebben mensen behoefte aan stilte. Stilte kan ons helpen om niet alleen uiterlijk, maar ook innerlijk stil te worden. Deze stilte maakt ruimte voor het spreken van de Eeuwige.

Waar stilte met anderen samen wordt beleefd, kan het een gevoel van verbondenheid geven.
Het avondgebed wordt door één van de vier vaste liturgen geleid. Het halfuur heeft steeds dezelfde opbouw, die iedere liturg vanuit zijn of haar eigen achtergrond inkleurt. Vaste elementen zijn een korte Bijbellezing, gebed, zingen, voorbeden en een korte stilte. In stilte wordt gebeden voor persoonlijke situaties, waarna waxinelichtjes kunnen worden aangestoken. Tijdens de Advent en in de 40-dagentijd leiden de predikanten het avondgebed. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met een kopje koffie of thee.

Het Avondgebed is op iedere dinsdagavond van 19.30 – 20.00 uur vanaf de eerste dinsdag na de startzondag tot de Pinksteren van het volgende jaar (tenzij de dinsdag op een feestdag valt), in de stilteruimte van de Lichtkring, van 19.30 - 20.00 uur.

Contactpersoon:

Helco Mulder, tel. 234479

Creaclub

Elke derde donderdag van de maand gaan we kaarten maken in de Lichtkring.

We beginnen om 10:00 uur met koffie en koek, gezelligheid en ontmoeting staan voorop.
Er worden verschillende technieken gebruikt, de kaart die je maakt kost € 1,00 en de koffie is gratis.

Freddy van Rijn zorgt voor de kaarten en Nel Boogaard voor de koffie, Coby Domburg is stand-by.

Contactpersoon:

Freddy van Rijn, tel. 0623783732, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerkcafé

In de Lichtkring zien we elkaar onder andere op de zondagochtend. Maar nu kan dat ook op vrijdagavonden in het Kerkcafé. Gewoon een gezellige avond, met leuke ontmoetingen en een goed gesprek.

De eerste keer kerkcafé is vrijdag 24 november, 20.30u.
Overige data voor het seizoen 2023-2024 volgen binnenkort.

Iedereen tussen 18 en 80 jaar is van harte welkom voor een kop koffie of thee, en later op de avond een goed glas (inhoud naar wens…).

Dé ideale gelegenheid om in een gezellige sfeer nader kennis te maken met mensen uit kerk of uit de wijk, of gewoon lekker bij te kletsen met de mensen die je anders alleen kort op zondagmorgen even spreekt. Je hoeft natuurlijk niet de hele avond te komen; even binnen komen lopen op een moment dat jou goed uitkomt, kan ook prima. Niets moet, en er kan veel, dus…kom ook! En neem gerust iemand mee die ook nieuwsgierig is naar het Kerkcafé.

Contactpersoon:

Diana Boerefijn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Koffieochtenden

Elke donderdag is er koffieochtend in de Lichtkring. Je bent van 10 - 12 uur welkom in de hal van de Lichtkring om een kopje koffie te drinken en elkaar te ontmoeten.

Iedereen is welkom.

Contactpersoon:

Piet Bakker, Brabantstraat 304, telefoon 0172-474815.

U kunt voor vragen ook contact opnemen met de beheerder van De Lichtkring via telefoonnummer 0172-470057, E-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Leeskring

Wie van lezen houdt, is van harte uitgenodigd mee te doen aan deze kring. Elke avond bespreken we een boek dat we gelezen hebben. Voorafgaande is er per mail een voorselectie uit drie tot vijf boeken en valt de keus op het boek met de meeste stemmen.

Per avond wordt een korte inleiding gehouden over de achtergrond van het boek en de auteur. Meningen van verschillende recensenten kunnen hierbij behulpzaam zijn. Aan de hand van opgestelde vragen en mogelijk stellingen worden verschillende aspecten van het boek besproken.

Informatie en opgave:

ds. Els Klok, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samen aan tafel op vrijdag

Als katjes muizen, mauwen ze niet.......
Maar tijdens de contactmaaltijden wordt er veel ‘gemauwd’, want gezelligheid en onderling contact zijn ingrediënten die centraal staan tijdens de contactmaaltijden die worden georganiseerd op de laatste vrijdag van de maand (vanaf 17.15 uur).

Voorafgaand aan de maaltijd wordt er gezongen en een gebed uitgesproken.
Daarna gaan we aan tafel, de maaltijd bestaat uit diverse soepen met brood.

Denk je: dat is wat voor mij...? Neem even contact met ons op, wij verwelkomen je graag!

Contactpersonen:

Kees Nievaart, tel. 426327 en 06-51571416

Emmy de Jong, tel. 497789 en 06-49836666