Skip to main content

Gesprekskringen

In de Lichtkring zijn diverse gesprekskringen actief. De meeste kringen komen in (wisselende) huiskamers samen. De werkwijze, de frequentie, en de avond zijn per kring verschillend. Sommige kringen zijn vol, andere hebben nog ruimte voor extra leden.

Wil je graag aan een kring deelnemen, laat dit dan aan één van de predikanten weten, zodat we samen met jou kunnen verkennen wat de wensen en de mogelijkheden zijn. En wie weet is de vraag zo groot dat we nog een kring kunnen bij starten.

Hieronder vind je nadere informatie over een aantal gesprekskringen.

Overzicht gesprekskringen

Belijdeniskring

Belijdeniscatechese

Wanneer je jong bent komen er veel keuzes op je weg: studie, vriendschappen, relaties, werk. Het is verrijkend wanneer in deze keuzes je geloof doorklinkt.
Maar wat geloof je nou eigenlijk en hoe neem je dit geloof mee in je leven?

Het kan ook zijn dat je al iets ouder bent en er verschillende redenen zijn waarom je jaren eerder geen belijdenis hebt gedaan. Nu sluimert het wat: waarom zou ik geen belijdeniscatechese gaan volgen?

In deze belijdenisgroep wordt in alle openheid gepraat over geloof, keuzes maken en God. Vragen over de Bijbel, over twijfels en vragen die je hebt, hoe je je geloof verweeft met het leven dat jij leeft.

Neem contact met me op als je overweegt mee te doen of vragen hebt. Het plan is om gedurende het seizoen een keer of twaalf bij elkaar te komen. Ook een kloosterbezoek en/of extra gespreksmomenten behoren bij de mogelijkheden.

Aan het einde van het seizoen is er gelegenheid voor wie daar naartoe is gegroeid om in het midden van de gemeente belijdenis te doen van het geloof. Bijvoorbeeld op Palmzondag of met Pinksteren. Deelname aan de belijdenisgroep betekent zeker niet dat je al meteen toezegt belijdenis te gaan doet – dat is aan jou. Maar we maken met elkaar een proces door, wat sowieso verrijkend is voor je leven.

Contactpersoon:

ds Anne-Marie van Briemen
tel.0172-21 43 14 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Verlichtkring

“De Verlichtkring” is een 18 + Gespreksgroep onder leiding van Oscar van Duijn, Herman Schreuders en Ruth Schreuders.

Samenkomst op zondagmiddag van 16.00-17.30 uur bij een van de leden thuis.

Contactpersonen:

Oscar van Duijn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel.06-518 477 77

Ruth en Herman Schreuders, hDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel.0172-47 75 30

Emmausgroep

Ook dit jaar komen we maandelijks bijeen. De groep bestaat uit mensen die (soms) een lichte beperking hebben. Velen kennen elkaar van het werk bij de SWA of soms nog van school.
We bespreken in alle openheid en eerlijkheid allerlei vragen over het leven, over ons geloof, onze twijfels, ons plezier en ons verdriet.
We bidden samen en lezen uit de Bijbel. Sommigen weten heel veel van de Bijbelse verhalen. Anderen minder. Samen komen we iedere keer weer tot fijne gesprekken.

Zou je mee willen doen? Laat het weten. Je bent welkom!


Informatie en opgave:

Ds. Anne-Marie van Briemen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inspiratiekring

De Inspiratiekring is een 21+ groep die zelf de avonden en onderwerpen voorbereidt.
Meestal wordt er van een Kringboek met werkvormen en vragen gebruik gemaakt.
In seizoen 2019 - 2020 was dat 'Vreugde als levensstijl'
Wilna Wierenga is erbij voor ondersteuning.
Samenkomst op wisselende avonden bij een van de leden thuis.

Contactpersoon:

Wilna Wierenga, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06 1525 3909

Seniorenkring

De Seniorenkring is een groep, zo doet de naam al vermoeden, die al heel lang bestaat. Maar elk jaar komen er nieuwe mensen bij. Dat kan altijd, gewoon een ochtend meedoen. En als het bevalt: terug komen. Maandelijks komt de groep bij elkaar. We starten met een lied en gebed. En uiteraard komen Bijbelse thema’s aan bod. Soms woorden, soms Bijbelteksten, soms Bijbelse personen.

Gebleken is dat de groep uiteenlopende opvattingen en achtergronden heeft. Dat maakt iedere keer weer de ontmoeting en de gesprekken interessant en levendig. Sommige senioren doen al jaren mee aan deze kring. Anderen komen nog maar net kijken, hoewel ze op leeftijd zijn… Juist door de verscheidenheid blijft het een boeiende activiteit.

Contactpersoon:

Ds. Anne-Marie van Briemen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrouwengesprekskring

Om de 3 weken komt deze gesprekskring in huiselijke kring bij elkaar.

We bespreken dan actuele thema’s of volgen een methode.
Zo hebben we vorig jaar het boekje ‘Door God geleid’ van ds. Anne Marie van Briemen besproken.
We zijn een groepje met vrouwen van jong tot wat ouder en vullen elkaar mooi aan.

Nieuwe leden zijn altijd welkom!

Contactpersoon:

Alie Ossevoort, tel. 0172- 42 53 21 , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mannenkring ‘Paulusgroep’

Bijeenkomsten eens per maand ’s avonds bij een van de leden thuis. Verschillende onderwerpen. Het gaat om het uitwisselen van opvattingen en niet om het gelijk of de waarheid (zo die bestaat) vast te stellen.

Contactpersoon:

Henk Gerling, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0172-47 69 81