• Actueel

STICHTING DESTA een nieuw project van de ZWO-Commissie

• Geschreven op:
    09 augustus 2022

Na beëindigen van de ondersteuning aan de opleiding van vluchtelingen kinderen in Egypte is er een verzoek om steun gekomen van Stichting Desta die actief is in Ethiopië.

De oprichters van Stichting Desta zijn gedurende hun dienstverband bij Florensis in Ethiopië betrokken geraakt bij het Koka Project. Dit project omvat het Herman Hamer Center for Orphans and Vulnerable Children (OVC) in Koka Ethiopië voor de dagopvang van wezen en minderbedeelde kinderen. Dit OVC Center is opgezet vanuit drie tuinbouwbedrijven in Koka. In 2017 heeft Florensis het Herman Hamer OVC Center gebouwd, waar de activiteiten plaatsvinden. Inmiddels worden er dagelijks 185 kinderen opgevangen en ondersteund met maaltijden, medische zorg, kleding, sanitaire voorzieningen en extra onderwijs ondersteuning.

De ZWO heeft toegezegd de komende 3 jaar het project te steunen met € 2.000,-- per jaar.