Skip to main content

Bericht over Moldavië

  • Geschreven op:
    16 maart 2023

Kerk in Actie ondersteunt kleine kerken op het platteland van Moldavië om hulpprogramma’s op te zetten voor kwetsbare ouderen en de levensomstandigheden voor kinderen en jongeren te verbeteren, zoals ook in Bethania ons gemeenteproject.

Voorgangers krijgen een training en stimuleren jongeren in de kerk om ouderen te bezoeken, boodschappen voor hen te doen en tijd te nemen voor een praatje. Dat werkt naar twee kanten: jong en oud zijn beiden wat minder eenzaam.

Wij willen u attent maken op de uitzending over Moldavië van “Petrus in het land” (Klik op de titel om deze uitzending te bekijken, red.) van 4 maart, deze treffende reportage geeft een goed beeld van de situatie in het gebied waar wij sinds een paar jaren onze steun aan verlenen. De uitspraken in deze uitzending die mij raakte waren “naastenliefde neemt niemand je af, wat er ook gebeurt” en ook “Goede daden en naastenliefde openen de deuren naar het paradijs”. Het is aan te raden deze uitzending nog eens te bekijken.

Fietsen met de ZWO

Om weer iets leuks met elkaar te kunnen ondernemen, waarbij we een donatie vragen voor ons gemeente project Moldavië, is het plan is om op 7 mei een familie fietstocht te houden van ongeveer 8 km naar een locatie hier in de buurt. Daar aangekomen kunnen we genieten van een lekker kopje koffie of thee en voor de kinderen frisdrank en voor ieder een traktatie. Voor de fanatieke fietsers is het plan een nieuwe toertocht te organiseren. In het volgende kerkblad komen we hier op terug.

De ZWO-commissie