Skip to main content

Nationale Orgeldag 9 september

  • Geschreven op:
    24 augustus 2023

Op zaterdag 9 september a.s. is het de jaarlijkse Open Monumentendag. 

Aangezien de Lichtkring geen monument is, heeft onze kerk daar nog nooit aan meegedaan.
Maar het is die dag ook Nationale Orgeldag, en ik ben getipt door de plaatselijke coördinator om daar wèl een keer aan mee te doen. We hebben immers een bijzonder orgel, zonder pijpen, maar digitaal, waar vier orgels in één kas zitten.
Omdat de LK op zaterdagmorgen verhuurd is, zijn we op 9 september open van 13.30 – 16.00 uur, juist ook voor gemeenteleden die willen weten hoe het nou zit met al die registerknoppen, pedalen en die drie klavieren.
Graag ben ik uw gastheer, niet om zelf allerlei stukjes te spelen, maar om uw vragen te beantwoorden (wat u altijd al had willen weten), om wat te vertellen, te demonstreren. En als u wilt: speel zelf een stukje, of ga gewoon eens op die orgelbank zitten.
Hoe voelt dat, hoe komt het over, hoe beleef je de dienst als organist? Daar hoef je helemaal niet muzikaal voor te zijn.

Verder kunt u die middag natuurlijk een kopje koffie of thee bij de bar halen. En laat ik eerlijk zijn: ik vind het gewoon leuk als u belangstelling heeft voor ons werk, iedere zondag weer.
Kortom: hartelijk welkom!
Chris van der Ouw