Skip to main content

Bericht van ZWO - update Koka Ethiopië

  • Geschreven op:
    27 augustus 2023

Een update uit Koka, Ethiopië. De ZWO ondersteunt dit project met een jaarlijkse bijdrage.

De oprichters van Stichting Desta zijn gedurende hun dienstverband bij Florensis en Syngenta in Ethiopië betrokken geraakt bij het Koka Project. Dit project omvat het Herman Hamer Center for Orphans and Vulnerable Children (OVC) in Koka, Ethiopië voor de dagopvang van wezen en minderbedeelde kinderen.

Stuurgroep

Er is een stuurgroep opgericht bestaande uit managers van de ondersteunende bedrijven om de omheining van het OVC terrein te verbeteren met een hek of beplanting.

Op het terrein van het OVC komt een overkapping van 7 x 4 meter, waaronder de bijlessen gaan plaatsvinden. Afgeschermd voor de zon en met voldoende frisse lucht, dat moet het leren ten goede komen! Een naburige bedrijf betaalt en bouwt de overkapping.

Computers

In augustus heeft het OVC enkele nog goedwerkende PC’s van Florensis ontvangen. De kinderen zullen veel profijt hebben van hun ‘nieuwe’ computers. De computers zijn voorzien van up-to-date software en een goede virusbescherming.

Injera bakkerij

De injera bakkerij op het OVC terrein draait goed. Een groep dames bakt injera voor het OVC Center en Florensis. Zij vormen alweer de derde groep die meedraait in de bakkerij. De vrouwen uit de eerste twee groepen zijn inmiddels gestopt en hebben met het gespaarde geld hun eigen inkomen generende activiteiten ontplooit. Injera bestaat uit teff en dat is momenteel erg duur in Ethiopië.

Bibliotheek

Dankzij de donaties kon het OVC nieuwe boeken voor de bibliotheek aanschaffen: 10 verschillende boeken en van elk boek 17 exemplaren. Zo is de bibliotheek goed aangevuld en zijn er voldoende boeken voor de kinderen die bijles krijgen.

‘Desta’ is Amhaars en betekent ‘Vreugde’.