Skip to main content

4-10 maart Week zonder Vlees & Zuivel

 • Geschreven op:
  26 februari 2024

Het eten van vlees en zuivel heeft een enorme impact op het klimaat. De Nationale Week Zonder Vlees&Zuivel is het bekendste Nederlandse initiatief om de vlees- en zuivelconsumptie te verminderen. De landelijke campagne vindt elk jaar in maart plaats.

De campagne wordt breed gesteund door partners uit de voedingsindustrie, zoals supermarkten en producenten. Het elke dag vlees en zuivel eten is niet meer van deze tijd is. Probeer tijdens deze week eens om niet alleen het vlees te laten staan, maar ook te proberen zuivel te vervangen. Op deze manier word je wellicht zelf een flexitarier, waarbij vlees, vis en zuivel afgewisseld worden met vegetarische en plantaardige alternatieven. Op de website van de Nationale Week zonder Vlees&Zuivel kun je ontdekken hoe lekker het is om eens plantaardig te eten. Wat vaker vegetarisch en plantaardig eten is makkelijk, snel en vooral lekker!
Het is het makkelijkste wat je zelf kan doen voor een beter klimaat. Dus waar wacht je nog op, ga jij de uitdaging aan?

Minder vlees en zuivel, hoe doe je dat?

 1.  Maak er een gewoonte van
  Door de plantaardige switch te maken in je dagelijkse routines, maak je er een gewoonte van en is het makkelijker vol te houden.
 2. Zoek alternatieven voor je favorieten
  Ook zonder vlees en zuivel wil je kunnen genieten van je favoriete gerechten. Daarom is het ontzettend fijn dat er van veel producten genoeg plantaardige opties te vinden zijn!
 3. Doe het samen!
  Elke verandering is makkelijker als je het samen doet met je vrienden en familieleden. Daag hen uit en ga samen dit avontuur aan!