Skip to main content

Hoe leeft een groene christen? Ben jij dat?

  • Geschreven op:
    28 februari 2024

In opdracht van het Nederlands Dagblad en het initiatief Groene Kerken heeft I&O Research een opinieonderzoek uitgevoerd onder Nederlandse christenen over duurzaamheid, klimaat en natuur in november 2022.

Het doel van het onderzoek was om een beeld te schetsen van de ‘groene’ opvattingen en gedragingen van de christelijke bevolking in Nederland en deze te kunnen vergelijken met de algemene Nederlandse bevolking. Wil je meer lezen over dit onderzoek? Klik dan op deze link

Als groene kerk moeten we ons ieder jaar een doel stellen. Dit jaar hebben we gekozen voor een onderzoek naar onze eigen gemeente als het gaat om duurzaamheid.

Dat willen we doen door middel van een vragenlijst. Deze vragenlijst is bedoeld om een brede kijk te geven op het thema duurzaamheid en je te inspireren voor acties in de 40 dagentijd. De antwoorden zijn voor de werkgroep een indicatie waar wij nog meer aandacht aan kunnen of moeten besteden. 

qr_groenechristen.jpeg

Het zou fijn zijn als veel mensen de vragenlijst willen invullen.
De vragenlijst is digitaal te beantwoorden, er zullen geen persoonsgegevens worden gevraagd.
Je kunt het formulier vinden via deze link, de QR code of https://forms.gle/5bw3yLurCKDWsuBDA 

Vanaf 14 februari zullen ook enkele vragenlijsten op papier te vinden zijn in de ontmoetingsruimte in de kerk. Als je de vragenlijst weer inlevert mag dat gericht worden aan de diaconie.

Alvast hartelijk bedankt voor je tijd,

Heb je leuke ideeën of tips, spreek ons dan eens aan of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Werkgroep Duurzaamheid: Adriaan, Anneke, Jennie, Margreet en Rebecca