Skip to main content

100 euro-actie ZWO

  • Geschreven op:
    05 juni 2024

De bijdrage van mei aan een specifiek doel of instantie is: 

stichting MWABUKA

Mwabuka betekent in de regionale Tongataal: ik zie jou staan

De stichting ondersteunt de volgende projecten:

Food for Work. Er is nu bijna overal hongersnood in Zambia en wij hebben het programma Food for Work weer van stal gehaald. Het tegen betaling van voedsel (maismeel) een weg laten aanleggen voor schoolkinderen en dorpsbewoners.

Uitgebreide huisartsenzorg, apotheek, moeder en kind poli, aidspreventie en zorg voor aidspatiënten in de kliniek van The Moorings Farm.

Bekostiging van de opleiding van leerlingen in voortgezet en beroepsonderwijs. Om een kind een eerlijke kans te geven in het leven is goed onderwijs ontzettend belangrijk. Het geeft ze de mogelijkheid om een baan te vinden en zo in het eigen onderhoud te voorzien en de volgende generatie vooruit te helpen.

Zambia is weer door een grote droogte getroffen. De ergste droogte in de laatste 40 jaar. Dit jaar kwamen er ineens zo’n 110 mensen opdagen toen we het bericht in de dorpen naast onze farm verspreiden dat we een Food for Work programma zouden beginnen. Sommigen mensen kwamen uit dorpen van wel 25 kilometer ver weg. Het laat zien hoe afschuwelijk en wanhopig de huidige situatie is.

Mwabuka heeft op dit moment alleen geld om dit één of anderhalve maand te doen, omdat we het geld voor schoolgelden niet willen aanspreken. Om die reden vragen wij nederig, maar oprecht of het mogelijk is ons een donatie te geven.

Afbeelding

De ZWO heeft € 100,-- overgemaakt aan Stichting Mwabuka.
Heeft u een buitenlands goed doel voor ogen dat een donatie goed kan gebruiken geef het dan door aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.