Skip to main content

Groene kerk: Wat je wél kunt doen | Tip van de week

  • Geschreven op:
    01 juli 2024

Duurzaam op het werk

Onlangs is het nieuwe boek “Wat je wél kunt doen’ van Alfred Slomp verschenen. De klimaatdoelstellingen lijken soms zo onbereikbaar en alleen haalbaar als je flinke stappen zet. Die stappen moeten we ook zetten, maar vaak is de tijd niet rijp om bijvoorbeeld het huis van isolatie te voorzien of om een betere koelkast te kopen.

Vaak kun je wel kleine stappen zetten, zoals restjes van het avondeten de volgende dag opwarmen, bewuste keuzes maken bij het doen van boodschappen door voor artikelen te kiezen met minder/geen verpakkingsmateriaal en bijvoorbeeld de verwarming iets lager zetten.

Duurzaam doen en leven gaat vooral om het maken van duurzame keuzes en verandering van gedrag, afwijken van standaard gewoonten. Begin eens met kleine stapjes. Wie weet wordt dit de nieuwe standaard en maken de kleine stapjes van ons allemaal een groot verschil. Praat er eens over op je werk, tijdens verjaardagen of na de dienst bij het koffiedrinken. Deze gesprekken kunnen er net voor zorgen dat de ander ook die kleine stap gaat zetten.

De duurzaamheidswerkgroep in de Lichtkring helpt jullie een handje door iedere zondag een groene tip te geven.

Alle groene tips zijn na te lezen onder het menu Actueel op de website.