Nacht zonder dak 2022

  • Geschreven op:
    22 juni 2022

In de nacht van 2 op 3 juli zullen jongeren weer een Nacht zonder Dak doorbrengen, ditmaal weer met elkaar, op het schoolplein naast de Lichtkring.

Helemaal te gek natuurlijk. Zij slapen in tentjes en zelfgemaakte kratjes en willen zo denken aan jongeren elders in de wereld, die misschien elke nacht zo doorbrengen. En u kunt dit ondersteunen door hen te sponseren.
Het geld dat door sponsoring wordt opgebracht wordt besteed aan het Boabab Kidsproject in Malawi, dat onlangs is bezocht door een jongere uit de Lichtkring, Nilis Dorst. En hij gaat er in september weer naar toe om er een jaar te werken. Hoe mooi zou het zijn om hem wat geld mee te geven om direct te besteden? En elke Euro is welkom!

Geef je op als je tussen de 12 en 24 jaar bent om mee te doen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Je krijgt dan informatie over hoe het verder gaat (tentje mee of kratje bouwen, eten en nog meer…)
We hebben o.a. een song a - long met de Jeugdband en gezellig BBQ met spelletjes op het programma staan.
Meld je aan bij Wilna Wierenga als je wilt meehelpen als opbouwert, BBQ-er, nachtwake of meer…
Sponsor dit initiatief !!!

Hoe kunt u dit initiatief ondersteunen?

- Via de Appostelapp vind u de link voor Nacht zonder dak
- Via de rekening van de diaconie: NL72TRIO0784 885397 t.n.v Dicaonie PKN Lichtkring met vermelding van Nacht zonder dak
- Een envelop met geld - met daarop Nacht zonder dak of Boabab- mag u in de collecte na de dienst doen.

Baobab Kids
Stichting Baobab Kids is een vrijwilligersorganisatie in het zuiden van Malawi met een dagopvang en revalidatiecentrum. Binnen de dagopvang worden circa 40 kinderen opgevangen, krijgen zij onderwijs en dagelijks twee maaltijden. Hiermee wordt een directe bijdrage geleverd aan het welzijn en de zelfredzaamheid van deze kinderen en wordt tevens de lokale gemeenschap ondersteund.
In het revalidatiecentrum kunnen dagelijks maximaal 15 kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking terecht voor behandeling, medicatie en activiteiten. Hiertoe zijn fysiotherapeuten aanwezig en wordt er samengewerkt met verpleegkundigen en artsen in de regio.

Persoonlijke ervaring Baobab Kids
Op 26 april heb ik samen met mijn moeder Pieranna van Rijn een bezoek gebracht aan Baobab. Ik ben onder de indruk van het ongelofelijk mooie werk dat ze daar doen.
De kids leren hier rekenen, taal, kleuren en vormen, maar ook samenwerken en elkaar met respect behandelen is een belangrijk leeraspect. Dit alles gebeurt onder begeleiding van lokale medewerkers die regelmatig door de stichting betaalde cursussen volgen.
De kinderen krijgen dank zij Baobab al een flinke voorsprong op het basisschoolniveau en daarmee dus al een flinke duw in de rug naar een mooie en succesvolle toekomst!

Nilis Dorst