Skip to main content

Verhalenproject Lichtkring

In de afgelopen maanden hebben we je verteld over het verhalenproject. Via Kerk en Samen, beamerberichten en tijdens de gemeentevergadering in juni.

Weet je nog? In dit project gaan we op zoek naar antwoord op de vraag ‘Wie zijn wij als Lichtkring?’

De ambassadeurs zijn inmiddels gestart met het verzamelen van verhalen. We hebben al mooie verhalen gehoord, en de reacties zijn positief:

“Wat een mooi en bijzonder initiatief is dit.”
“Fijn dat ik mijn verhaal mag delen, dat daar ruimte voor is in onze gemeente.”

Op dit moment staat de teller op 9 verhalen, maar daar gaan er de komende weken nog veel meer bij komen. We gaan door met het actief benaderen van leden, maar je kunt je ook zelf
aanmelden! Als je graag jouw ‘Lichtkring’-verhaal wilt vertellen, stuur dan een email naar Sabine van de Bovenkamp via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We blijven deze pagina regelmatig updaten, zodat je op elk moment alles kunt nalezen.
Wordt vervolgd…

Namens het verhalenproject-team,
Sara van der Nagel

Binnenkort weer de volgende update...

Verhalen

Tijdens de gemeentevergadering op 25 juni jl. introduceerde Marina Kapteyn het ‘Verhalenproject’. Via deze link kunt u haar verhaal nog eens nalezen.

Introductie Verhalenproject

Even voorstellen...
Wie zijn wij? Wat zijn we voor gemeente? Waarom kom je op zondag naar de Lichtkring?

Zomaar wat vragen die de predikanten en de kerkenraad aan jou zouden willen stellen. Wat vertel je aan je buurman over onze gemeente? Hoe presenteren we onszelf naar de ‘buitenwereld’?

Wij willen graag horen van onze gemeenteleden wat de Lichtkring en het geloof voor hen betekent. Maar dit is soms moeilijk onder woorden te brengen. Vaak is dit wél verweven in verhalen die mensen aan elkaar vertellen, en als je goed luistert kun je die betekenis eruit halen.
Dat is wat we als kerkenraad samen met de verhalenambassadeurs gaan proberen, om die verhalen op te zoeken in onze gemeente. En daar hebben we jou bij nodig, want jij hebt ook een verhaal, net als wij allemaal.

Verhalen geven betekenis, ze geven inzicht in verlangens, in emoties, ze maken zaken ook concreet. Verhalen roepen ook andere verhalen op en geven veel inzichten. In ons geval zijn we op zoek naar inzicht in de rol die de Lichtkring speelt in de verbondenheid en het geloofsvertrouwen dat mensen voelen, of het ontbreken hiervan. Verbondenheid is de basis voor geestkracht en groei van de gemeente. Hoe meer verhalen we kunnen verzamelen, hoe beter, want dan wordt pas duidelijk hoe we Lichtkringgemeente zijn.

De komende zes maanden gaan we hiermee aan de slag. Je zult nog meer berichten over dit initiatief zien de komende tijd. We gaan actief op zoek naar mensen binnen de Lichtkring die hun verhaal willen delen. Maar je kunt je natuurlijk ook aanmelden als je graag jouw ‘Lichtkring’-verhaal wilt vertellen! Stuur dan een berichtje naar het e-mailadres hieronder.

Dus, wie zijn wij? We hopen dat jij ons dat gaat vertellen.

Namens de kerkenraad,
Sabine van de Bovenkamp
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.