Skip to main content

Jeugdraad

Wat is de jeugdraad?

De jeugdraad is het coördinerende en faciliterende ‘instrument’ voor de vrijwilligers die binnen de verschillende taakgroepen van het jeugdwerk activiteiten verrichten. Ook is het de spreekbuis van en naar andere kerkelijke geledingen, activiteiten en groepen voor en door de jeugd. De jeugdraad heeft oog voor pastoraat en zoekt naar mogelijkheden om pastorale ondersteuning te verlenen. Jeugdwerk vraagt om creativiteit en een eigentijdse aanpak.

Het doel van het Jeugdwerk Lichtkring is dat kinderen en jongeren contact hebben met God, elkaar en de wereld, en tot Gods eer Jezus na te leven, hun talenten in te zetten, het geloof uit te dragen en te groeien in hun christelijke identiteit.

De doelstelling in 5 woorden:

Contact - WWJD - Talent - Geloof - Groei

Geloofsopvoeding begint al bij de ouders. Daarom wil de jeugdraad in gesprek zijn met ouders over onderwerpen die met geloofsopvoeding van hun kinderen te maken hebben en momenten creëren om met deze ouders in contact te komen en te blijven. Daarbij coördineert en ondersteunt de jeugdraad waar nodig, de verschillende groepen die betrokken zijn bij de doelgroep 0-12 jaar, zoals de oppasdienst, kinderkerk, basics en het clubwerk.

Voor de groep jongeren met een leeftijd boven de 12 jaar gaat het om doelgericht jongerenwerk. We willen als jeugdraad breed en goed geïnformeerd worden, en daarnaast ondersteunen daar waar nodig. We bieden, samen met alle andere vrijwilligers, een breed aanbod aan mogelijkheden voor de 12+ jeugd, zoals Jeugdkerk, Jeugdkerk+, challange diensten, de jeugdband, het clubwerk (de Kelder) en catechisatie.

De jeugdraad bestaat uit de jeugdouderlingen, de afgevaardigden van de diverse jeugdgeledingen en een afgevaardigde van het partorale team.

De jeugdraad wil graag transparant zijn naar de gemeente en haar jeugd. Wanneer je ideeën of vragen hebt voor de jeugdraad, of een actieve bijdrage wilt leveren, neem dan contact op met de jeugdraad (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of rechtstreeks met een van de leden.

Contactpersonen:

Kim en Arjo de Bruijn, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veilige Kerk

De Kerkenraad van de Lichtkring vindt het belangrijk dat haar medewerkers, vrijwilligers en ambtsdragers in hun gedrag rekening houden met wat wenselijk en toelaatbaar is en zich bewust zijn van de kaders waarbinnen het vrijwilligerswerk plaats kan vinden. Daarom hebben wij als kerkelijke gemeente voor al onze medewerkers een gedragscode opgesteld. 

Verdere informatie, waaronder de gedragscode, vindt u op de pagina Veilige Kerk.